Hlavní obsah
Jídlo a pití

Syrové maso, pach cibule a česneku. Tak vypadalo romantické menu pro dva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Tohle romantické menu bylo spíš krokem k rozvodu než předehrou končící v posteli.

Článek

Tematické akce v restauracích jsou skvělá příležitost. Člověk má možnost ochutnat nová jídla a užít si večer trochu jinak, než když jde na neplánovanou večeři. Na akci lákající na romantické menu pro dva při svíčkách, s precizně prostřeným stolem a odpovídajícím servisem, jsme se s partnerkou museli vypravit.

Tak co nám nabízíte?

Udělali jsme si rezervaci, aniž bychom příliš řešili, co vlastně restaurace nabízí. Proč taky – oba jíme vše, a tak jsme to brali jako příjemné překvapení. Pokud si to samé myslel i nějaký jiný, zamilovaný pár, asi byl dost šokovaný.

Stůl byl krásně prostřený, obsluha perfektní a profesionální. Úsměvná situace nastala, když jsme dostali menu – seznam jídel, která budeme v rámci romantické večeře konzumovat. Jako předkrm se podával hovězí tatarák, poté následovala francouzská cibulačka a hlavním chodem byla štika po židovsku. Na první pohled zajímavá a chutná jídla, ale opravdu vhodná na romantickou večeři pro dva?

Pro nás fajn, ale co ostatní?

My jsme spolu už dlouho, a tak věci moc nehrotíme. Tato večeře pro nás měla být spíš zpestření, něco nového. Nešlo o rande, kde bych dívku pozval na romantický večer s nadějí, že skončíme v posteli. Byla to pro nás netradiční večeře, a ano, ta se povedla. Jídla byla skvělá, pochutnali jsme si.

Ale co ty páry, které si opravdu chtěly dát večer pusu, chtěly se líbat a možná končit v ložnici? Opravdu je toto romantické menu, které má navodit atmosféru a sloužit jako předehra? Syrové maso – je to pravá volba? A co cibule, která byla v tataráku i v polévce? Chceme opravdu cítit její vůni z partnerových úst? Vše pak korunoval česnek v rybě. Myslím, že tohle bylo spíš „antirande“ menu než romantická večeře.

Vařit umíte, ale co přemýšlet

Kuchař v restauraci očividně vařit umí, a to velmi dobře. Ale při sestavování menu mu už přemýšlení trochu chybělo. A co provozní nebo personál? Nenašel se opravdu nikdo, kdo by mu neřekl, že na romantickou večeři není vhodné podávat syrovou rybu, cibuli a česnek?

Docela bych chtěl vidět třeba toho kuchaře, jak si své menu vychutná a pak jde domů, kde chce své manželce dát pusu. Docela by mě zajímalo, jak by na odér česneku a cibule reagovala. Říkám, jídlo bylo dobré, na to nemám výhrady. Ale sestavit ho jako romantické menu – to už vyžaduje jistou dávku ignorance. Ale proti gustu…

Anketa

Navštěvujete pravidelně restaurace?
Ano, navštěvuji
17 %
Ne, nenavštěvuji
83 %
Celkem hlasovalo 182 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz