Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Co by měl umět správný muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Je spousta článků na téma „co ženy očekávají od mužů, čím se liší muži od žen“ a podobné teorie. Lze se tam dočíst spousta rad, jak najít toho pravého, jaké si udělat testy a tak dál.

Článek

Obávám se, že univerzální recept, jak poznat toho pravého, neexistuje.

V dnešní době, kdy se my ženské umíme o sebe postarat, hledáme asi jiné hodnoty, než tomu bylo dřív. V době našich babiček ženy hleděly hlavně na to, aby muž zajistil rodinu a ony se mohly postarat o své potomky a tak mužům přehlížely spoustu neřestí, což vím z babiččiných pamětí. Muži dělali všelijakou práci, která se dala nazývat mužská a aspoň v naší rodině převládala řemesla.

Dnes se spousta profesí může uživit v kanceláří nebo doma, přišel trochu jiný způsob života a ženy mohou rodinu zajistit stejně i s dětmi, aniž by od nich odešly. Není to tak všude, ale jde to. Je ovšem otázkou, jestli tohle má pro partnerské vztahy zrovna pozitivní dopad, dva, co spolu podnikají i tráví společný čas, to je někdy zabíračka. Ono je dost těžké přežít i takový ten klasický model, pořád se musí dodržovat pravidla vzájemného soužití.

Každý vztah projde občas krizí, na které se může podílet špatná organizace domácnosti, špatná komunikace nebo dohoda mezi partnery, kdy si neumí říci, že něco někde neklape a život není podle představ obou z nich. Vlivy přináší sám život – děti, starosti o rodiče nebo blízké, nemoci, ztráta zaměstnání, to všechno umí pěkně narušit rovnováhu. A pak taky sklony některých jedinců, jako je třeba pití nebo koukání se po jiných. Když je vztah pevný, leccos ustojí, důležitá je motivace a láska. Velkou motivací jsou děti, společný majetek, společný smysl pro humor, cokoli, co dva k sobě spojuje. Kde motivace a něco společného chybí, krize končí špatně.

Prevencí je vybrat si správně takového chlapa, na kterého bude spoleh za každého počasí. Až začne hřmít, tak neuteče, ale zkusí naši nejistotu a strach zahnat svým smyslem pro humor, na jeho sliby je opravdu spoleh a když občas potřebuje pofoukat svou bolístku (i chlapi mohou někdy plakat), oplatí nám to, kdykoli je potřeba. To je to rámě, co je ženě oporou. Drobné pozornosti a sem tam vyznání pomáhají překonávat blbou náladu, kterou někdy máme. Stačí slovo, potěší a je to zadarmo. Já si, na rozdíl od mužů, nemyslím, že tohle může ženě nahradit auto nebo kreditka. Leda by hledala právě to a ne pořádného chlapa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám