Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Ideální délka milování

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: A. Barešová

Konečně se někdo pořádně zamyslel nad tím, že tady masově pácháme nesmysly. A zaměřil se na věc tak fatálně důležitou, jako je délka ideálního milování.

Článek

My, myslím tím svou generaci zblblou nekonečnými scénami romantické lásky nezkrotné Angeliky, jsme byli posedlí sexuálními symboly jako Brigitte Bardot, výkony Jeana Paula Belmonda i Jamese Bonda, který své bond girls nikdy nenechal vyspat. Díky všem těm filmům jsem byla dlouho na pochybách, zda děláme sex správně. Společnost je zaměřená na výkony a výkony jsou měřitelné, a tak i zde se poměřujeme. Ale v moderních filmech se teď vyskytují akční scény a románky na krátkou dobu, takže si kdekdo může pomyslet, jestli ten čas strávený v posteli za účelem milostného dovádění není zbytečně dlouhý, jestli by se neměl raději využít efektivněji.

Začalo mě to zajímat a zjištění mne uklidnilo. Zdá se, že tato doba je už překonaná. Koneckonců aktuální informace z nových studií na internetu svědčí o tom, že průměrný čas, který trávíme sexem, činí 5,4 minuty, což se nedá porovnat s časem, který strávíme on-line. Pro porovnání cituji ze zdroje:

„Podle zprávy Digital 2019, kterou vydali Hootsuite a We Are Social, tvoří čas strávený online celou čtvrtinu našeho života. Digital 2019 konkrétně uvádí, že v průměru strávíme online 6 hodin a 42 minut denně, přičemž polovina z tohoto času je tvořena právě používáním mobilních telefonů.“

Přiznávám, že v tomto ohledu jsem se také trochu zmodernizovala a s mobilem někdy i spím. Není to asi ideální, už proto, že je to nezdravé, ale plní mi různé funkce, od zábavy před spaním, až po ranní buzení, proto už mi připadá fakt nepostradatelný. Navíc je věrný.

Jak se občas zabývám otázkou ideálního rozložení dne a snažím se, abych stihla všechny aktivity, musím volit zásadu přiměřenosti. Ženy tráví třetinu dne v práci, vlastně víc, musí se vyspat dosyta a ostatní aktivity nacpat do zbytku dne. Ta, která nic nechce ošidit, musí čas pečlivě plánovat, něco zabere úklid, vaření, kultura a většina se nedá jen tak odbýt. Není proto divu, že nás občas bolí hlava při pomyšlení, jak se převtělit za éterickou bytost k obšťastnění manžela, který chce kvalitní pobavení a nestačí mu televizní program.

Pro srovnání, narazila jsem i na výsledky starší americké studie, kde autoři Společnosti pro sexuální terapii a výzkum zjistili, že ideální sex trvá mezi 3 – 13 minutami. Podle nich prý všechno, co přesahuje tuto dobu, je na úkor uspokojení a zavání nudou. Sex trvající pod tři minuty, je podle nich nedostatečný, zatímco delší než třináct minut už je náročný. Je vidět, že jsme pokročili dál a našli kompromis.

Takže když to zhruba sečteme, den má 24 hodin. Z toho 6 hodin a 42 minut jsme online, 6 minut se zabýváme sexem, 8 hodin pracujeme, 8 hodin bychom měli spát, na ostatní zbývá hodina. Prostě je toho v dnešní době moc!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám