Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jak se (ne)smířit s milenkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Nevěra. Kdo neřešil, neví, o čem to je. Mně praktická zkušenost zatím, naštěstí, chybí, a doufám, že to nezakřiknu.

Článek

Při hledání informací na internetu jsem, mimo jiné, narazila na článek, jaká je praxe současné společnosti v milostném životě. Prý se nám ty milenky a milenci rozmnožují, a pak přicházejí různé situace, s nimiž se musíme vypořádat. Člověk nikdy neví, co ho v životě potká, a až to přijde, pozdě bycha honit. Abychom věděli, co s tím, nejlepší je řádně se připravit a nečekat na rychlé rady kamarádek. Článek jsem tedy rozklikla a následovalo pár rad, víceméně k ničemu, které by mě v duchu ani nenapadly. Nabádaly, aby se ženy více věnovaly samy sobě, v podstatě tam byla mezi řádky informace, že mu tu milenku mají dopřát a když už na to přijde, tak mají záletnému manželovi sbalit kufr a rovnou ho odstěhovat. A pak si užívat spokojeného života osamělé ženy. No, já vím, že dnes jsou jiné zvyky, než tomu bylo v minulém století, ale všechno řešit samotou? To ne!

Představte si situaci, že žijete v relativně spokojeném vztahu a pak se to vážně stane. Indicie napoví, že má milenku. Budete snad mít chuť sbalit kufr a věnovat ho i s návodem té, co po něm touží? Vždyť je to sokyně a plete se vám do života víc, než se nám může líbit. Možná ten prevít za to vůbec nestojí, ale někdy musíme brát v úvahu faktor, že ho jednoduše máme rády. Přiznám se, že shledávám jen málo důvodů, proč mít takového chlapa ráda, společné soužití přece jen přináší i řadu nevýhod (což by si nakonec milenka rozhodně mohla vyzkoušet), ale zvyk je zvyk a taky ta výchova k obrazu svému jistě každou stála nějaké to úsilí, proč ho dávat hned nějaké cizí ženské? No, ale co s tím udělat? Je vhodné si uvědomit, že ona má asi něco, co jemu doma chybí, pokud to nedělá čistě z nudy a pro zvýšení společenské prestiže. Statistiky napovídají, že jenom malé procento nevěrníků si nakonec milenku opravdu vezme. Podle průzkumů je nevěrný cca každý třetí muž. Co s tím?

Jak známo, chlapi nemají rádi problémy. Jestli má milenku jen pro svoje potěšení, protože málokdy je to z lásky, tak se asi nudí. Zamilovaný chlap je, bohužel, ztracený, ale kolik je asi ve statistikách opravdu zamilovaných do milenky? Většinou hraje roli jiná okolnost. Jakmile se zabaví jinou plnohodnotnou zábavou, tak se možná zbytečné přítěže (byť krásné a mladé) zbaví. Je třeba se mu pořádně věnovat. Za léta soužití už o něm přece víme nejvíc, ovládáme pár osvědčených receptů, které by mohly zabrat. Jestli to dělá jenom z touhy po sexu, pak by stálo za to vyzkoušet pár nových triků z této oblasti. Ale i domácí zvířátko nebo jiný společný zájem by mohly být výrazným oživením. Kdysi jsem četla, že chlap nezapomíná na tu, která je v něčem nejlepší. Na všechny ostatní zapomene. Takže je rozhodně dobré mít v něčem prvenství a připomenout mu ho, ona ta druhá může být za pár dnů úplně mimo hru.

Já bych asi bojovala. Se sokyní a rafinovaným postupem. S ním ne, to odborníci rozhodně nedoporučují. To by byl opravdový konec, takže pokud není cílem, je lepší se nad tím povznést.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/nevera-myty-rady.A210120_202739_jpz-laska-sex_skld

https://www.drbna.cz/10398-pruzkum-kolik-cechu-je-nevernych-kolik-je-sexualnich-pracovnic-v-cr.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám