Hlavní obsah
Rodina a děti

Když skuhrá chlap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Už teď mě napadá, že titulek je zavádějící. Chlapi přece nikdy neskuhrají. Nebo snad nějakého takového znáte?

Článek

Čas od času se to stává. Ráno se vzbudí s nějakou bolestí, která je přííííšerná, vznikla úplně náhle a obvykle je nedefinovatelného původu.

„Prosím tě, cos dělal? To už tě musí bolet dlouho, ne?“

„Ne, až teď. Co s tím mám dělat?“

Ono je úplně jedno, jestli se jedná o bolest ramene, zatuhlou krční páteř, nějaký zánět v těle nebo nedej bože něco horšího. Všechno probíhá stejně.

„Dej mi na to něco, ať mě to přejde.“

„A co? Ty ses zbláznil! Nejsem doktor, ani nevím, co to je a co ti na to mám dát.“

Těžko radit, protože ať už je to cokoli, tak se NIKDY nedají popsat přesné příznaky, natož příčina. Bolest je příšerná, nemůže jít ani do práce, je úplně vyřízený a k doktorovi nemůže. Co kdyby opravdu na něco přišel, že? Přece musí existovat NĚCO, co ho nejlépe hned, v nejhorším případě za hodinu, postaví na nohy. Má přece TOLIK důležité práce! Například odpoledne si chtěl jít zajezdit na čtyřkolce.

S úpornou bolestí se zase vrátí do postele. A já si lámu hlavu, jestli mám volat záchranku nebo postačí panadol. Nakonec zvolím od všeho trochu, připravím prášek a pro jistotu bylinkový čaj. Tím se nemůže nic pokazit, aspoň si zlepší pitný režim. Obojí položím vedle postele a upozorním ho: „Tady máš ten prášek a ten čaj vypij!“

„A můžu to?“

„Jasně, jeden prášek přece nikomu neublíží.“

„Víš, že já prášky nejím!“

„No, ale je to jenom panadol. Ten berou ženský na hlavu.“

Začínám být nervózní, protože pospíchám.

„A co je v tom čaji?“

„To jsou jenom bylinky.“

„Ale jaký?“

„No, je to normální čaj na pročištění (na kašel nebo na močové cesty, podle toho, co najdu).“

„Abys mě náhodou nechtěla otrávit!“

„Prosím tě, přece nebudu riskovat kriminál!“

Raději odcházím. Doufám, že příroda zafunguje a tělo najde cestičku k uzdravení.

Když přijdu, postel je prázdná. Čaj je dávno vystydlý, prášek leží vedle hrnečku. Úporná bolest ho asi vyhnala k lékaři, myslím si, protože vím, že ten den má lékař odpolední a čekám, co mu na to asi předepíše. Čekám dlouho. Pak zneklidní pes a uslyším zvuky výtahu. Klíč zaharaší v zámku a do dveří vchází švihák v koženém oblečení s helmou a brýlemi v ruce. Očividně omládl nejméně o dvacet let. Po bolesti ani památky. Asi si dojel někam, kde umí dělat zázraky!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám