Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

O letní lásce zoufalých manželek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: A. Barešová

Dvě kamarádky Eva a Irena už byly v letech, kdy si mohly dopřát volný čas strávit spolu, bez rodin. Obě vdané, obě měly syna a sdílely společné zážitky z jedné party.

Článek

Strávily spolu spoustu času, chodívaly pravidelně sportovat. A tak se dohodly na společné dovolené v Itálii u moře. Programem měl být aerobic, procházky po pláži a sem tam posezení v kavárně. Jenomže skutečnost byla jiná, než si naplánovaly.

Po příjezdu dostaly jeden pokoj. Jejich pobyt začal poklidně společným programem. Brzy se seznámily s ostatními, obě společenské se nijak nestranily kolektivu. Zakrátko byly středem zájmu. Hovorná Irena na sebe vždycky strhávala pozornost okolí a nejinak tomu bylo i tentokrát. Jejich lehátka byla pořád v obležení, uprostřed pláže Irena vykládala své historky. Všichni ji napjatě poslouchali a mezi nimi ON, instruktor aerobicu, sympatický Roman. Kupodivu se zadíval do Evy a využil Irenina šarmu, aby se s ní seznámil. Tak se stalo, že Irena osaměla, protože Eva s Romanem zabrali společný pokoj. Trávili tam spolu celé dny, v noci se museli rozloučit.

Přes den tedy Irena byla sama, a ačkoli na pláži neměla o společnost nouzi, přece jenom ji takový program nenaplňoval, jak původně očekávala. Osamocené procházky nejsou tak romantické, jako povídat si přitom s někým, kdo nám naslouchá. Ale nakonec i jí zaujal zdejší plavčík, Ital, sličný Antonio.

Jak tak chodil kolem, slovo dalo slovo a od slov k činům není daleko. Skončili spolu v moři, hodně vzdáleni případným topícím, na místě, kde byl sice výhled, ale na ně vidět nebylo. A jak to tak chodí v letním žáru, rozpálená hlava umí své. Irena se zčistajasna zamilovala a začala si užívat původně neplánovanou svobodu. Romantické okolí, síla moře, vášeň v letních vlnách. To vše užívala po zbytek své dovolené a domů se vrátila s popletenou hlavou, kde zůstal jen opálený Antonio plný jižního temperamentu. Jinak měla v hlavě vymeteno. Návrat do všedních dnů byl hodně, hodně bolestný.

Ten rok se oběma stal osudným. Irena se z lásky k Antoniovi sice časem vyléčila, i když románek na dálku kupodivu chvíli oboustranně přetrvával. Eva se s instruktorem nerozloučila a jejich vztah přerostl do nových rozměrů. Nakonec se rozvedla, změnila bydliště a žije s instruktorem dodnes. Ten úlet si chvíli vyčítala, ale ukázalo se, že kupodivu prospěl celé rodině, s níž vychází skvěle. S bývalým manželem jsou přátelé, syn dospěl a všichni si žijí svým novým životem. Navzájem si předávají zážitky, radují se z příjemného, řeší nepříjemné. Jen společné dovolené dvou nezávislých emancipovaných žen jsou dávno minulostí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám