Hlavní obsah

V souvislosti s událostmi 24. 9. vzrostlo riziko šíření pravdy a racionality v české veřejnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr

To byl ale koncert „hodnot“, co? Tuto zprávu o rizicích však myslím vážně.

Článek

Podobně jako při stavbě domů mají o věci dost povědomí architekti, inženýři, leccos vědí i pomocní dělníci. Investoři, ač vůbec nemusejí znát, jak se to nakonec udělá „na place“, mají rozhodující vědění. Alespoň v našem systému.

Běžní laici pochopí něco o konstrukci domů, až když se na ní podílejí, nebo když stavba dostane trhliny, či je demolována.

Kdo vám pomůže myslet?

Je možné si projít, ohmatat, zeptat se na souvislosti české společnosti, jako bychom chodili po nějaké větší budově? Přeneseně ano, ale stojí to určité úsilí a zápas.

Šéfredaktor Deníku Referendum, jenž se tváří jako „levicově-opoziční“, píše, že „Piráti jsou pořád nejlepší stranou“. Zástupci této strany také docela často píší do Patočkova deníku. Je to proto, že je oběma přispíváno z oligarchických peněz spojených s „Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky“ a „Spolkem pro podporu liberální demokracie“? Obě platformy šířící „dobro“ platí lidé, kteří jsou navíc propojeni s financováním oligarchického prezidenta, jejž pan Patočka nazval „normálním“.

Komentátor fasád, pan Patočka, píše: „Záměrně se zde vůbec nepouštíme do úvah, „jak to bylo“, protože to není pro celkový obraz tolik podstatné, zásadní je, jak se věci jeví.“ Tím on vůbec nevybočuje z řad „seriózních“ médií, která vlastní a dotují oligarchové. Odkrývat českou nadvládu tedy musíte na základě něčeho jiného. Hledejte ty díry ve stavbách. Pěkně si budovu obejděte. A občas dokonce zaslechnete mluvit některého z inženýrů či alespoň pomocného dělníka.

„Oligarchicko-mediální komplex“ pana Michálka

Již jsem obšírně psal o té tiskové konferenci Pirátů 24. 9. - a o reakcích „demokratů“ na ni. Poslechněte si ji.

Velice tučně placení pomocní dělníci naší „demokracie“ se zde docela rozmluvili. Myslím zcela realisticky říká předseda poslaneckého klubu Pirátů Michálek (který dosud velmi poslušně mlčel, jako drtivá většina Pirátů), že nejde jen o vládu Babiše, ale i Křetínského (vlastnícího např. Blesk) a Tykače, který je propojený s některými „demokraty“. A potažmo dalších oligarchů. O tom by Michálek měl něco vědět, když jeho strana od nich také dostala peníze a byla částečně podporována oligarchickými médii.

Ale teď jste si mohli přečíst ten sekec, jejž Piráti napříč „seriózními médii“ schytali. Líčím dva články nazad, jak byli i v „hodném“ Respektu (podívejte se na propojení jeho oligarchických vlastníků) označeni za „hysterické děti“. Spolehlivý žurnalista bojující za „svobodu“ a „demokracii“, pan Šafr, jehož Fórum24 spoluprovozované i Barborou Tachecí z tzv. veřejnoprávních médií dostalo velkou část peněz na „nezávislou žurnalistiku“, píše o tom, že „Piráti zamrzli v pubertě“. Jeho kolega Hroudný je možná až příliš horlivý, když o inkriminované tiskovce píše: „Viděli jsme to všichni. Chování Pirátů je jen modifikovanou verzí myšlení konspiračních teoretiků z SPD.“

No, není na Michálkových slovech o „oligarchickou-mediálním komplexu“ trochu pravdy? Myslím, že mnoho. Ale on - rád se o to vsadím - nikdy nezačne mluvit o celé síti této pravicové nadvlády v naší „demokracii“. Koneckonců z ní dost vydatně dosud profitoval. Vedle mnohem větších ryb.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz