Hlavní obsah
Zdraví

Jak se dostat z letního průjmu a ještě ušetřit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Léto je v plném proudu a s tím je úzce spojený „letní průjem“. Přichází v nejméně vhodnou chvíli, kdy se chystáme na dovolenou, výlet anebo i na koncert, ale co s tím.

Článek

Můžeme sáhnout po léčivech z lékárny anebo si můžeme zkusit pomoci babskými radami. Každý z nás upřednostňuje něco jiného, ale v tomto článku se zaměříme na ty rady našich babiček. Nemůžeme čekat zázraky, ale některá doporučení, jak ulehčit stavu jsou velice účinná.

První a nejdůležitější radou, kterou všichni známe a kterou nám dá i každý lékař je dodržovat dostatečný pitný režim. Bez toho se neobejdeme. Ale není pití, jako pití. Proto se napřed zaměříme, na nedoporučované nápoje. Mezi ně patří mléko, mléčné výrobky, džusy a sladké nápoje. aopak jako nezbytná je čistá voda a neochucená minerálka. Babičky se zaměřují na odvary z řepíku, heřmánku, máty a borůvkových plodů.

To byl pitný režim, ale pokud se chceme zbavit průjmu musíme se zaměřit taky na dietní opatření. Taková klasika je den staré pečivo, suchary, piškoty. Dalším skvělým doporučením jsou potraviny ve skupině, která staví. Tam zahrnujeme borůvky plody, sušené švestky, které jsou v tomto případě super potravinou, pokud vám nechutnají, můžete je namočit do vody.

Dále by se do jídelníčku měla zahrnout suchá rýže po které by měl průjem ustupovat. Když nám bude trošku lépe můžeme krůtí či kuřecí maso, brambory, mrkev. A na závěr tu máme černý rybíz, ten je také vynikající při boji s průjmem, ale dostupnost je horší, tak ho můžeme nahradit sirupem anebo džusem.

Je hezké si tyto babičkovské rady zopakovat. Hlavně nezapomenout na dostatečnou hygienu rukou a i potravin. Člověk nikdy neví, kdy průjem zaútočí, ale snad budeme mít štěstí a tyto rady nebudeme potřebovat.

Zdroj:

Benu.cz/co-pomaha-na-prujem-a-jak-se-ho-zbavit

Dotyk.cz/magazin/babske-rady-prujem-20661022.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám