Hlavní obsah

AI pomáhá: Nová dimenze kreativity a produktivity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Yuu Black

Tvorba s AI

Svět je hýřivým kaleidoskopem změn a inovací. Jedním z nejnovějších a  nejpřelomovějších vývojů je nástup umělé inteligence (AI)…Deeply

Článek

Svět je hýřivým kaleidoskopem změn a inovací. Jedním z nejnovějších a  nejpřelomovějších vývojů je nástup umělé inteligence (AI)… Deeply

Představte si, že v koutě vaší pracovny, nevýrazný počítač pracuje jako vaše věrná pravá ruka. Žádný odpočinek, žádné potřeby, jen nekonečná schopnost pomoci vám vytvářet a vytvářet s efektivitou, kterou jste si nikdy nedokázali představit.

Umělá inteligence není jen technologie budoucnosti, je to zdroj, který už dnes vytváří naše příběhy, naše obrázky a naše světy. A právě to jste právě přečetli - celý tento příspěvek, včetně obrázku, který se na vás dívá z monitoru, byl vytvořen AI DEEPLY.

Představte si malíře, který tvoří obraz. Každý tah štětcem, každý stín, každý odstín – vše je plodem jeho kreativity a umu. Nyní si představte, že ten malíř je počítačový program. Zní to jako sci-fi, ale je to realita. AI se učí z milionů obrazů a vytváří vlastní jedinečné obrázky, které mají hloubku a krásu, kterou byste od stroje nečekali. Ale jak to všechno funguje? Zkuste si představit, že vaše mysl je jako velká knihovna. Pokaždé, když se něco nového naučíte, přidáte do této knihovny novou knihu. Stejně tak to funguje s AI. Každá nová informace, každý nový obrázek, každý nový příběh pomáhá AI „naučit se“ a „porozumět“ světu lépe.

Je to jako když si Harry Potter poprvé nasadil bradavický klobouk - nebylo jasné, co se stane. Ale klobouk se „naučil“ z Harryho myšlenek a  rozhodl, do kterého domu ho zařadí. Stejně tak AI bere naše myšlenky, obrázky a texty, učí se z nich a pak vytváří vlastní originální obsah.

Vraťme se k našemu příspěvku na blog. Tento text, který právě čtete, nebyl napsán lidskou rukou. Byl vytvořen AI, která se učila z milionů textů a pak vytvořila tento jedinečný příspěvek. AI nejenže dokáže napsat příspěvek, ale také umí vybrat téma, vytvořit strukturu a dokonce i dodat jeho obsah. To neznamená, že AI přebírá naši kreativitu. Spíše ji rozšiřuje a  zvyšuje naši produktivitu.

Je to jako když jdete na procházku s  přítelem, který vám ukazuje nové cesty a perspektivy, které byste sami možná neobjevili. A tak nám AI pomáhá tvořit. Je to nástroj, který otevírá nové cesty kreativity a efektivity. A kdo ví, jaké nové světy a příběhy vytvoříme s  naším novým, neúnavným společníkem na naší kreativní cestě. Je to dobrodružství, které teprve začíná.

Je to stejné, když se děti vydávají na dobrodružství do neznámého lesa. Tak se i my vydáváme objevovat nové možnosti, jež AI přináší. Ale nebojte se, nejsme sami. Máme svého věrného společníka AI Deeply, který nám otevírá cestu, ukazuje nové perspektivy a nabízí nástroje pro tvoření.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz