Hlavní obsah
Finance

Sjednávač vs. srovnávač - jak vám pomůže s hypotékou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: freepik.com

Sjednání hypotéky řeší mnozí z nás. Možná mezi takové osoby patříte. Nebo už hypotéku máte, ale bojíte se, že prošvihnete možnost výhodně refinancovat. Proto jsme zkusili zapátrat, zda neexistuje nástroj, který vám s tím pomůže.

Článek

Sjednání hypotéky může způsobit řadu vrásek na čele

Kdo si už někdy sjednával jakoukoli půjčku nebo úvěr, ten ví, co všechno musel podstoupit. Začalo to žádostí o potvrzení výše příjmů od zaměstnavatele u zaměstnanců, OSVČ museli najít poslední daňová přiznání. Poté následovala dlouhá schůzka v bance, během které jste se zapotili ve chvíli, kdy si banka prověřovala vaši osobu v registrech dlužníků a počítala vaši bonitu. Schválí žádost, nebo vás odmítne?

Kdo z nás v tu chvíli alespoň na malou chvilku nezatoužil po jiném způsobu žádání o hypotéku? O kolik příjemnější by bylo, kdybyste nemuseli sedět a čekat na verdikt v bance, ale v pohodlí domova? Co kdyby vám někdo každý krok dopodrobna vysvětlil, navíc byste si mohli porovnat hypotéky a nabídky jednotlivých bank, aniž byste je jednu po druhé oslovovali?

Nechte se provést celým procesem

Doba se vyvíjí, dnes už nic z toho, co popisujeme výše, prožívat nemusíte. Stačí si vybrat ten správný nástroj, třeba online srovnávač. Co všechno by měl zvládat?

  • Provést vás celým procesem od výběru hypotéky a vhodného pojištění přes žádost k bance až po čerpání financí.
  • Ani poté se s vámi nerozloučí, jeho online specialisté s vámi budou v kontaktu i v dalších letech, kdy budete dokládat čerpání, řešit refinancování a mnoho dalšího.
  • Nemělo by jít jen o sběrač kontaktů, komunikovat by s vámi ideálně měli skuteční hypoteční specialisté, tedy živé bytosti, které monitorují situaci na hypotečním trhu a starají se o hypotéky svých klientů.
  • Při výběru hypotéky se nespoléhejte jen na systém hypotečního bankovnictví, ale i na lidský faktor. Do procesu by měl vstoupit i zkušený hypoteční specialista, který s vámi projedná všechny detaily a pomůže s výběrem optimálního řešení. Dokáže přitom zohlednit i specifika vaší situace.
  • Nabídnout vám skutečně komplexní péči o klienty, ke které přispěje i následná péče, například v podobě Hlídače hypotéky, péče specialistů pro čerpání a hypotečních specialistů, nebo přívětivé online prostředí.
  • Pokud nechcete chodit na pobočku, dejte přednost srovnávači, který vám umožní vše projednat a vyřídit z pohodlí domova.
  • Jistě oceníte i to, když vám nabídne výhodné pojištění nemovitosti, které je povinnou součástí hypotéky. Ne vždy je pojištění od banky to nejvýhodnější, někdy může být i zcela nevhodné.

Ano, hypoteční úvěr si dnes můžete skutečně zařídit z domova. K tomu, aby proběhlo vše výhradně online ale musí vaše vybraná banka umět bankID, vy ho také musíte mít aktivní u své banky. Další možností je nechat si dokumenty doručit kurýrem. Jediné, co se nedá zvládnout online je odhad nemovitosti, odhadce musí skutečně fyzicky přijet na místo a spočítat hodnotu zastavované nemovitosti.

Vyberte si ten správný srovnávač

Online srovnávačů je na trhu už tolik, že je nikdo nedokáže všechny vyjmenovat, proto se může zdát až s podivem, že se stále objevují nové a nové. Přinést něco nového, originálního, je poměrně složité, jednomu se to podle nás ale poměrně povedlo. Projekt vznikl spojením sil několika nadšenců do inovativních projektů a hypotečních specialistů, kteří se na hypotečním trhu už nějakou dobu pohybovali a vypozorovali, co klientům chybí.

Jde o úplně první český online sjednávač hypotéky hyponamiru.cz, který vznikl jako start-up a umožňuje pohodlné sjednání té nejvýhodnější hypotéky, a to z pohodlí domova. Díky speciálně vyvinuté technologii jejich systém dokáže vyhodnotit a porovnat více než 25 tisíc nabídek, což je v porovnání s ostatními srovnávači unikátní. Navíc umí identifikovat aktuálně nejvýhodnější hypoteční nabídky na trhu. Pro zájemce o sjednání hypotéky skvělá zpráva, cesta k hypotéce nebyla nikdy dřív tak snadná.

Princip fungování tohoto srovnávače je postavený na online kalkulačce, která je k dispozici na webových stránkách. Zájemce o hypotéku do ní vloží podrobnosti o hypotéce, kterou by rád získal, například dobu splatnosti a hodnotu nemovitosti, přidá několik základních informací o své osobě a pak už jen počká pár vteřin na vyhodnocení. Specialisté zpracovávají nabídky od mnoha bank, mezi nimi je Hypoteční banka, Česká spořitelna, Stavební spořitelna České spořitelny, Raiffeisenbank, Raiffeisen stavební spořitelna, Komerční banka, Modrá pyramida (KB), UniCredit Bank, MONETA Money Bank, MONETA – stavební spořitelna, mBank nebo Oberbank.

Za jak dlouho bude žádost vyřízená?

Vyřízení hypotéky trvá běžně něco mezi 1-3 měsíci, doba se odvíjí od schvalovacího procesu jednotlivých bank. Někde to trvá kratší dobu, jinde delší, už zmiňovaný online srovnávač hyponamiru.cz patří podle našich zkušeností mezi ty rychlejší. Mezi další výhody dle našeho názoru jistě patří i nabídka nejnižších úroků, přehledné hypoteční bankovnictví a podpora online hypotečního specialisty, na kterého se můžete kdykoli obrátit.

Co dalšího vám hyponamiru.cz může nabídnout?

Služba hyponamiru.cz se prezentuje jako cesta za lepší hypotékou, a dá se říct, že právem. Snaží se co možná nejvíc zjednodušit, zkrátit a zpříjemnit možnost získat hypotéku za výhodných podmínek. Je jedno, zda si ji chce sjednat online, nebo na to jít postaru a hypotéku řešit osobně na schůzce s hypotečním poradcem, obě cesty jsou možné. Co víc si žadatel o hypotéku může přát? Snad jen přesně vědět, na jaké parametry se má při výběru zaměřit. Řešit jen úrok a dobu splácení není dostačující, mezi zásadní parametry patří i roční procentní sazba nákladů (RPSN), poplatky apod.

Zkušenosti zákazníků

Kdo hyponamíru.cz vyzkoušel, ten službu hodnotí velmi pozitivně. Zákazníci jsou spokojení jak s rychlostí vyřízení, tak jednoduchostí, výhodnými podmínkami i vstřícností a schopnostmi hypotečních specialistů, kteří umí poradit v každé situaci. Vstřícné a profesionální jednání jsou samozřejmostí.

Podtrženo sečteno, nic lepšího asi v ČR nenajdete

Fintech startup hyponamíru.cz vám dokáže pomoci na cestě za vlastním bydlením. Poskytne vám full servis, na který jinde nenarazíte. Společnost je napojena i na developery a různé reality, díky tomu dokáže propojit zájemce o bydlení s vlastníky či prodejci jednotlivých nemovitostí.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz