Hlavní obsah
Umění a zábava

V bistru

Foto: Alex

Tenký je pomyslný led orientální kuchyně.

Článek

Povánoční kocovina má podobu nabraných kil, post silvestrovská předsevzetí zpravidla vyústí v aktivní pasivitu, zvanou „suchý únor“, na velikonoce navozuje, naštěstí pomíjivá, averze k vaječným jídlům. Návaznost těchto období pak může vyvolat potřebu radikální změny stravovacích zvyklostí, jako třeba - žádná sladká jídla, žádná vajíčka, žádná majonéza, žádná česká kuchyně. Pak se ovšem může stát, že takový strávník zatouží po dobrodružství a na problém je zaděláno, jako třeba …

Stavil jsem se v bistru dát si něco k snědku

U asiatů osmělil jsem se pustit pětku

Jsem chlapec zvídavý, tak dám si něco z orientu

Jsem také důchodce, tak proč neužít si rentu.

Objednal jsem si „cosi“ z meníčka

Přinesli to na talíři velikosti LPíčka

Načež nastal střet cizích světů

Brr, ani teď snad nesesmolím byť holou větu.

Jídlo mrklo na mne živým okem

Pošimralo tykadlem, až orosil jsem se potem

Byl to souboj, kdo koho vlastně posvačí

Vězte, lidi, vepřo, knedlo zelo, to se ani nemračí.

Chtěl jsem být statečný

K pohybu na talíři zůstat netečný

Dlouze ujišťoval jsem se, že je to jídlo, co mám na talíři

Že to vše jsou jen proteiny, ne potencionální štíři.

Stejně jsem nezvládl tu zkoušku hladem

Nechat se sníst obědem? Věřte, že zůstal ležet ladem!

Po suchém chlebu pak s povděkem jsem hrábl

Zapil to sklenkou vody, jak bezďák na svatbě se nadlábl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám