Hlavní obsah

Alexander Zverev – špičkový tenista, nebo násilník?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: hansmarkutt / Pixabay

Tenis

Jeden z nejlepších tenistů světa čelí vážnému obvinění z ublížení na zdraví. Jedná se o křivé obvinění a snahu o zviditelnění, nebo má opravdu Alexander Zverev násilnické sklony?

Článek

Alexander Zverev, německý profesionální tenista ruského původu. Jedna z nejvýraznějších postav novodobého světového tenisu, se ocitl v centru pozornosti nejen díky svým úspěchům na kurtu, ale i kvůli kontroverzním obviněním. Přestože se ve většině případů zdá být na povrchu klidným hráčem, nedávné události odhalují jeho temné stíny osobního života.

Několikanásobný grandslamový finalista a olympijský vítěz z Tokia se nedávno ocitl opět ve středu pozornosti poté, co byl obviněn z ubližování na zdraví z řad svých bývalých partnerek. Tohle těžké obvinění se znovu opakuje, tentokrát ze strany Brendy Pateové, matky jeho dvouleté dcery. Pateová Zvereva obvinila z psychického a fyzického týrání, konkrétněji z častého tělesného napadání a škrcení. Alexander Zverev se před tímto obviněním brání argumenty, že se jedná jen o další křivá obvinění z důvodu zviditelnění na jeho jméně. Jak jsme již naznačili výše, tak se nejedná o první případ, kdy se Zverev ocitl v podobné situaci. V roce 2019 byl obviněn jeho tehdejší přítelkyní Olgou Šarypovovou z toho, že ji měl údajně násilně dusit polštářem. Tohle pro Olgu byla poslední kapka a Zvereva následně opustila. Olga trpěla po tomto incidentu psychickými problémy a pokusila se spáchat sebevraždu. Nakonec se rozhodla pro obvinění Zvereva a situaci řešit soudní cestou.

Po dlouhém vyšetřování byl Zverev nakonec zbaven viny pro nedostatek důkazů, ale přesto tato událost zanechala na jeho reputaci trvalý stín. To, jestli oprávněně, se nejspíše dozvíme časem. Zatímco na tenisovém kurtu se jeví spíše jako klidný a soustředěný hráč, jeho soukromý život je zahalen kontroverzními skandály. Otázkou zůstává, zda se nervozita a tlak, kterým čelí na kurtu nepřenáší i do jeho soukromého života, což by mohlo vysvětlit opakované obvinění.

Soudní proces ohledně Brendy Pateaové zatím probíhá a jeho výsledek bude znám na přelomu května a června letošního roku, během konání French Open a Wimbledonu, což jsou pro Zvereva klíčové turnaje. Možná se tak dostane do středu pozornosti nejen kvůli svým výkonům na kurtu, ale i kvůli soudnímu procesu, který bude mít vliv na jeho kariéru a pověst.

Zatímco fanoušci tenisu se těší na nadcházející sezónu grandslamů, pro Zvereva to může být období plné nejistoty a tlaku. Jeho schopnost soustředit se na hru bude klíčová a uvidíme v následujících měsících, jak se s tímto tlakem Alexander Zverev dokáže popasovat, a jak celý soudní proces dopadne.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Alexander_Zverev

https://www.tenisportal.cz/zpravy/zverev-celi-opet-obvineni-z-ublizeni-na-tele-od-dalsi-z-byvalych-partnerek-39983/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz