Hlavní obsah
Knihy a literatura

Dívka v mlze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

I v mlze se skrývá příběh…

Článek

To brzké ráno, kdy ve světě zní jen tichý hlas přírody, zalila mlha. Byla hustá a bílá jako mléko a skryla vše, co by mohlo být lidskému oku viditelné.

Skryla i malou dívku krčící se u stromu a spící spánkem chudých, spánkem, do kterého pronikají všechny nesnáze, který trhá bída bez konce a ruší pocit hladu, co skučí v žaludku.

Dívka se zavrtěla, ale oči neotevřela. Mech jí nahrazoval měkký polštář, na kterém měla rozprostřené dlouhé vlasy, nakupené listí ji halilo jako huňatá deka.

Ráno se posunulo k hodině vstávání, avšak mlha se nehnula.

Dívka si vsunula ruce pod hlavu a nechala se pohladit studeným vzduchem, co během dne trochu zteplá.

Ráno se ospale probíralo a probírali se i lidé. Ti, co by chtěli spát, ale nemohli, staré kosti a zvyky jim to nedovolily. Ti, co by taky chtěli spát, ale museli vstávat, protože práce na ně čekala, i když oni by ji nejradši nechali utéct.

Dívka pomalu otevřela oči, jako by tušila, že z nich setřepe i tu trochu spánku. Byly bílé jako sníh, stejně jako její vlasy, a měly pohled zimy. Její kůže byla vrásčitá věkem, šedivá neživostí a suchá jako led.

Dívka vstala a zhluboka se nadechla, až se jí propadly tváře a rty stekly do kuličky. Všechna mlha se rázem rozplynula a vykoukly barvy podzimu.

Po dívce nezbyla stopa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz