Hlavní obsah
Cestování

Výlety po Portugalsku: moře barev ve městě Águeda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Aneta Strohová

Zavítejte do šťastného města Águeda v Portugalsku, kde najdete Umbrella Sky Project - oslavu barev a pouličního umění.

Článek

Tato deštníková/slunečníková ulice v Portugalsku je jedním z nejbarevnějších a nejveselejší míst země. Zatím není tolik turisty objevená a přináší odpočinek od narvaného Lisabonu či Porta a taky možnost prozkoumat další části Portugalska.

Do Águedy se dostanete z města Aveiro, kterému se taky říká menší Benátky Portugalska. Vskutku menší, za návštevu ale stojí. A kousek vedle najdete i město při pobřeží zvané Costa Nova - to je zase známé pro své barevné domky.

Foto: Aneta Strohová

Águeda (@ejnets)

Jak se dostat do Águeda a Aveiro bez auta?

Do Aveira se dostanete ze Sete Rios z Lisabonu za cenu od 20 do 30 euro, záleží na věku, času a autobusovém dopravci. Doporučuji se řádně podívat na časy, střídá se několik autobusů a cesta trvá 3-4 hodiny, záleží na vašem výběru. Pokud cestujete z Porta, cesta trvá autobusem jen hodinu.

Z Aveira následně vlakem do Águedy, za zpáteční jízdenku dáte kolem 4 eura a cesta trvá 37min. Vyhraďte si na obě městečka den či den a půl.

Foto: Aneta Strohová

Águeda (@ejnets)

Na návštěvu tohoto půvabného městečka v neobjevené části Portugalska potřebujete jen pár hodin. Nenajdete zde jen barevné deštníky, ale i krásné pouliční umění, kterým se město také pyšní - vítejte v moři barev. Projděte si uličky a užijte si portugalskou atmosféru.

Águeda a Sky Project, který započal v roce 2011, je tady každý rok - od léta do podzimu (většinou červenec až září). Zkontrolujte si přesný čas, kdy se projekt otevírá. Může se lišit rok od roku.

Podle mě je to skvělý nápad, jak oslovit lidi k výletům do menších částí země z přelidněných turistických metropolí. Podívejte se na jejich stránky ZDE a prozkoumejte další možnosti cest a výletů po této prosluněné zemi.

Plánujete výlet či dovolenou v Portugalsku? Budu ráda, když mi dáte vědět.

Najděte další tipy a triky na cestování a Portugalsko u mě na blogu Ejnets, a nebo se setkejme na Instagramu @ejnets. Ráda pomůžu a odpovím na další otázky.

Foto: Aneta Strohová

Águeda (@ejnets)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz