Hlavní obsah

Lomy, pískovny i přehrady: Nejlepší přírodní koupaliště v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Česká republika je známá svou krásnou přírodou a bohatým kulturním dědictvím, a proto není překvapením, že nabízí i krásná přírodní koupaliště, která jsou ideálními místy pro osvěžení a relaxaci v letních měsících.

Článek

Velké Dářko

Národní přírodní rezervace Velké Dářko se nachází v Králickém Sněžníku a je jedním z největších vodních ploch v Česku. Jeho krásné tyrkysové vody a okolní horské scenérie jsou ideálním místem pro relaxaci po náročném pracovním týdnu. Koupání je zde povoleno a navíc je zde také možnost využití dalších vodních aktivit. Na tomto místě si zkrátka užijete i aktivní odpočinek.

Přehrada Dalešice

Přehrada se nachází na řece Jihlavě a je jedním z největších přehradních jezer v Česku. Přehrada nabízí příznivé podmínky pro koupání, můžete se těšit také na čistou vodu a dobře udržované pláže. Okolní krajina je malebná a láká turisty k procházkám a cyklistickým výletům.

Lom Kurovice

Nachází se v okrese Kroměříž a jedná se o místo schované v přírodě. I z toho důvodu je nejlepší jet sem autem. Kurovický lom nabízí průzračnou vodu, ve které se prohánějí ryby. Podél jedné strany lomu se nachází skála, z té druhé zase louky, kde se za plotem pase zvěř.

Vodní nádrž Lipno

Leží na řece Vltavě a je jedním z nejznámějších rekreačních středisek v Česku. Lipno nabízí nejen krásné pláže, ale také širokou škálu vodních sportů a aktivit, včetně windsurfingu, kajaků, paddleboardingu a rybaření. Okolí je ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku. Vezměte si klidně i kolečkové brusle.

Slapská přehrada

Slapská přehrada leží na řece Vltavě nedaleko Prahy a je jedním z nejpopulárnějších koupališť ve středních Čechách. Přehrada nabízí čistou vodu, písečné pláže a dobré vybavení pro návštěvníky. Je zde také možnost zapůjčení vodních sportovních vybavení, jako jsou vodní skútry nebo šlapadla.

Pískovna Ovčáry

Tato zatopená pískovna se nachází kousek od Prahy a můžete sem zavítat i se svým čtyřnohým miláčkem. Vstupné se neplatí, zaplatíte pouze za parkování. Kromě čisté vody zde oceníte také občerstvení.

Pískovna Medlánky

Pískovna Medlánky se nachází v Brně a je oblíbeným místem pro místní obyvatele i turisty, kteří sem rádi dojíždí. Pískovna nabízí nejen možnost koupání, ale také odpočinek na písečné pláži, travnaté plochy pro opalování a vodní skluzavky pro ty nejmenší. Pískovna Medlánky je zkrátka skvělé místo pro rodinný výlet nebo odpočinek s přáteli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz