Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sex po dětech: Kam se podělo mé libido?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Většina rodičů to dobře zná: otěhotníme a jsme v sedmém nebi z toho, že do svého života přivítáme novou duši, porodíme a naše těla se naplní hormony dobrého pocitu a lásky.

Článek

Naše každodenní rutina se rychle začne točit kolem nového člena rodiny. Hodiny se láskyplně díváme do očí našeho dítěte a měsíc nebo dva je všechno naprosto dokonalé. A pak nám dojde, kam se sakra poděl náš sexuální život?

Je to běžný a pochopitelný problém, který zažívá mnoho párů, když se stanou rodiči. Ztráta libida a chuti na sex, který kdysi býval. Přiznejme si, že rodičovství není jen samé pozlátko. Ano, je to kouzelné období a jako matka bych nic neměnila. Ale náročné bezesné noci, kojení, změny hormonů atd., jsou pro většinu z nás opravdu náročné a vyčerpávající.

Co tedy dělat? Jak mohou páry oživit svůj milostný vztah? A co se stane, když se sex vytratí a libido klesne na úplné dno? Zde je několik žhavých tipů:

Udělejte si na sebe čas

Když se naše dítě poprvé objeví v našem životě, je přirozené, že chceme trávit veškerý čas jeho kojením a chováním. Jsem pro to, aby naše miminka byla blízko našich srdcí. Ale je také nesmírně důležité, abychom totéž dělali i s partnerem. Vyhraďte si každý týden čas na společný čas. Můžou to být zcela běžné věcí, jako objednat si jídlo domů a vypnout televizi, nebo třeba sehnat hlídání a vyrazit na pár hodin ven mezi kojením. Společně strávený čas je pro skvělý sex zásadní.

Komunikujte, komunikujte, komunikujte

Nikdy nepřestávejte sdělovat, co cítíte. Je tak snadné zamést problémy pod koberec, zejména proto, že sex může být citlivé téma. Ale pokud je budete tlačit pod koberec, jednoho dne to vybuchne a vy si uvědomíte, že jste na dně a už měsíce jste neměli sex. Nebojte se partnera požádat o to, co potřebujete, a nezapomeňte si vyslechnout, co potřebuje i on.

Udělejte si čas na péči o sebe

Novopečení rodiče si na péči o sebe téměř neudělají čas a často se dostanou do pasti, kdy žijí v pyžamu, protože jsou tak vyčerpaní! Dejte přednost svému zdraví a pohodě; zajděte si na masáž, akupunkturu, manikúru, jógu, terapii, dejte si horkou vanu Ať už děláte cokoli, znamená to, že dáváte přednost sobě a uděláte si čas. Tím si zajistíte energii pro sebe a péče o vlastní zdraví a pohodu bude mít na váš vztah a rodičovství jen pozitivní dopad.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz