Hlavní obsah
Seberozvoj

Osobnosti v mé hlavě: Jak si v mé mysli udělal tábor divadelní soubor!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

osobnosti v mé hlavě

Mnozí z nás usilují o to stát se dokonalou verzí sebe sama. Rozpor mezi tím kým jsme, a to, kým bychom chtěli být, vytváří stres a tlak. Paradoxně nás to odhání od štěstí, spokojenosti a úspěchů, a co je nejhorší – od nás samotných.

Článek

Přicházíme o fantastickou zábavu, která nás nic nestojí. Když přestaneme se sebepopíráním, otevřou se nám brány do nekonečného seriálového vesmíru, kde se prolínají dramata s ujetými parodiemi.

V nedávné době převzala vedení divadelního souboru v mé hlavě „Sarkastická mrcha“. A víte co? Mám ji ráda. Dlouho jsem ji držela na uzdě, ale teď si místo na výsluní opravdu užívá.

  • Je jako slunce na obloze, veselá a vtipná, plná radosti a nejapných šprýmů, a vůbec ji nezajímá, jestli někoho rozesměje, nebo naštve.
  • Nedělá si s ničím vrásky.
  • Jde za svým cílem a zpětné zrcátko? To vypadá, že dostalo pořádně na frak. Je jako by ho přejel vlak. No a? Ona ho nepotřebuje. Nikdy se nazpět neohlíží.
  • Řekne, co si myslí bez rozvahy. Slova střílí jako šípy. Moc ji nezajímá jestli trefí terč.
  • Ohleduplnost ji nudí. Ať si každý poradí, ne?
  • Názory druhých jsou skokanské překážky Velké pardubické – s nimi si lehce poradí. Vždy je vítěz.

To by byl vážně masakr, pustit jí ven samotnou. Naštěstí není v souboru sama. Na druhé straně se snaží udržet rovnováhu „Přizpůsobivka“.

  • Ze všech evolučních trumfů si vybrala mimikry. Je to mistryně převleků. Kam přijde, zapadne.
  • Je oblíbená. Není totiž konfliktní.
  • Je tím, kým si myslí, že by ji okolí chtělo mít. Vychází jí to.
  • Je velice ohleduplná.
  • Má super schopnost vnímat potřeby a pocity ostatních, ale její vlastní potřeby a pocity? Žádné nemá, ale pro ni to stojí za to, protože být hvězdou je její oblíbená zábava.
  • Její názor se potká s malou krizí sebevědomí vždy, když se objeví názor od někoho jiného. Na každém názoru druhých objeví něco zajímavého a vždycky v tom najde kousek pravdy, jako by byla detektiv v říši myšlenek.

Tyhle holky jsou naprosto skvělé! Představte si, jak to vypadá, když se dostanou do křížku.

Někdy holky překvapí svým týmovým duchem! Když se humor „Sarkastické mrchy“ spojí s „Přizpůsobivkou“ a zvedne jí sebevědomí, aby se nebála projevit své názory, je to jako když se složí hudba, co roztančí i stromy.

Zní to jako pohádka, že? No, bylo by! Ale ouha, nejsou v tomhle příběhu sami. O dalších postavách si povíme příště.

Vaše Anna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz