Hlavní obsah
Psychologie

Tandemový seskok s narcistou. Adrenalin v oblacích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Vztah s narcistou vnímám jako tandemový seskok. Adrenalin v oblacích vaší fantazie o vztahu. Bojíte se skočit sami, tak si přizvete narcistu. On je profík. Nebojíte se.Vznášíte se! Bože, to je pocit. Za nic na světě bych neměnila, říkáte si.

Článek

Prvních pár minut (dosaďte si vlastní časové období) letíte. On i vy si užíváte let. Je to vzrušující. Cítíte se bezpečně, šťastně. Srdce vám buší ostošest. Jenže jste zapomněli a myslím si, že oba dva, že to není let, ale seskok. Ze shora - dolů. Zákony fyziky neoklamate. Zemská přitažlivost si vás k sobě přitháne ať děláte, co děláte. Možná byste mohli nevyhnutelný pád zmírnit, ale to byste museli mít padák. V tandemovém seskoku s narcistou žádný nemáte. BUM.

To byla rána. A vám nezbylo než se ze svého snu probudit. Čím dříve se probudíte, tím pro vás lépe. Vztah s narcistou je opravdu těsný. Tělo na tělo. Jde na dřeň. Je to vlastně neuvěřitelně zajímavý vztah. Zrcadlíte si svá neprojevená JÁ a nevyjádřenou touhu o tom, kým chcete být.

Narcista není schopen uvidět a přijmout své slabé, zavislé, vystrašené, osamělé já. Vyprojekuje si ho do vás. A vy se ochotně, i když nedobrovolně, této role ujmete.

Přemýšlela jsem o typech lidí, kteří si narcisty přitahují. Patřím mezi ně. Takže jsem vlastně přemýšlela o sobě. No, jak jinak. Přemýšlela jsem, když jsi projekuje narcista do mě svého slabocha, co já si projekuji do něj? Nebo-li, co se mám od něj naučit. Co narcista nejvíce chce? Jaký chce být?

Když se vrátím k archetypu „Růžové ezoteričky“, vidím páva. Mám ráda symboliku zvířat, která tak nějak obyčejně popisuje principy přírody, z které jsme vzešli a jejíž jsme součástí. Od zvířat se můžeme mnohému naučit. A tak se ptám. Jaký je páv?

  • Vznešený
  • Pyšný
  • Krásný
  • Jistý si svými schopnostmi a krásou
  • Je bdělý. Málo se to ví, ale je velký bojovník a ochránce.

V indiánské symbolice totem pavího zvířete znamená sílu, vyrovnanost, pohodu a nádheru.

Je to symbol trpělivosti, laskavosti, soucitu a štěstí. Páv nám připomíná, abychom nebrali věci příliš vážně.

Navíc si páv stojí za svým. Takže bychom měli bránit své přesvědčení. Měli bychom si však dávat pozor, abysme nepůsobili arogantně.

Setkání s pávem (narcistou) znamená, že se musíme dostat ven, mají-li se nám do cesty dostat skvělé příležitosti. Musíme vykročit ze svých hranic a přitáhnout si pozitivní energii a pozitivní lidi . Musíme to udělat po svém. Najít kdo jsme, co chceme a kam chceme jít.

Je nutné převzít kontrolu nad životem a stejně jako páv nechat lidi zbožňovat toho, kým jsme.

Páv nás vyzývá abychom se stali člověkem, se kterým lidé chtějí neustále komunikovat. Abychom vždy dávali ze sebe to nejlepší, a získali tak přirozené ocenění od ostatních lidí.

Možná nás narcisté nevědomě učí, abychom se stali pávy. Krásnými, hrdými, silnými a pokornými.

Tak vzhůru do oblak pávata.

Vaše Anna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz