Hlavní obsah

Budeme denacifikovat Filipa Turka?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Rama ; Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France

Dýka SS, zřejmě podobnou má Filip Turek.

V posledním týdnu před eurovolbami se rozjela totální anti-kampaň proti Filipovi Turkovi.

Článek

Házet špínu na oponenty a založit si na tom svůj volební program je zřejmě již běžným standardem v naší politice. Do házení špíny a nálepkování se dokonce zapojil i ministr vnitra. K mému údivu útoky proti Filipovi Turkovi dokonce spojily rétoriku tak opačných stran, jako jsou SPD a STAN. Celá situace je však vrcholem pokrytectví a populismu.

Proruský nacista Turek

Nový politik Filip Turek zcela jistě ukousne nějaký podíl voličů několika stranám. Zatím nevystupuje jako někdo, kdo všechno ideologicky správně odkýve, a to zřejmě vede politiky k tomu, aby na něj začali útočit a snažili se ho očernit všemi způsoby, i za hranou základní slušnosti. To mi dává pocit, že se ho bojí a že pro ně není pohodlný. Nenávistné útoky přicházejí hlavně z té „slušné“ části společnosti, tedy od koalice SPOLU a jejich voličů. Ti se neustále prezentují jako ta správná a slušná část demokratických obyvatel, kteří bojují proti nenávisti, lžím a populismu. Nezdá se vám to trochu pokrytecké? A to jsme teprve na začátku. Proruskou nálepku si pak Filip vysloužil prohlášením, že je lepší konflikt na Ukrajině ukončit, než ho vést donekonečna bez reálných možností dosáhnout vojensko-politických cílů.

Pojďme denacifikovat Turka

Celý mýtus okolo nacisty Turka vzniknul únikem několika soukromých fotek/příspěvků okolo roku 2016. Připomeňme si, že F. Turek vstoupil do politiky v roce 2024. Samotné fotky se mi jeví spíše jako recese/exhibicionismus, než to, že byl F. Turek nějakým nacistou. Zkrátka jeho sociálně-politické aktivity v posledních letech se naprosto kříží s nějakou nacistickou ideologií. Za to co dělá by rozhodně žádný odznáček NSDAP nezískal. Nic z toho však nebrání některým jedincům přejít na Putinovskou argumentaci, že je potřeba denacifikovat F. Turka, tím že ho vyřadí z politiky. Tedy politicky exodus. Vrcholem pokrytectví je, že tito lidé naskočili na Putinovskou rétoriku a najednou bojují po jeho boku proti neexistujicím nacistům. Tzv. Putinovi spoludenacifikátoři, co jsou proti Putinovi.

Na Ukrajině nacisti nejsou, u nás ano.

Špičkou ledovce je, že ti stejní Turko-náckobijci jsou schopni zcela vážně tvrdit, že jakákoli spojitost Ukrajiny s nacistickými odkazy je proruskou dezinformací, lží, chybou jedinců, photoshopem, anebo si ty kříže na ukrajinské technice špatně interpretujeme a jsou to vlastně hinduistické či buddhistické symboly vysoce motivovaných jednotek. Však vám to nějaký faktchecker z neziskovky vysvětlí, jak to je, a co si máte myslet. Jako bonus vás zařadí mezi kolaborantské dezoláty bez zubů a se základním vzděláním. A tam patřit nechceme, takže bychom si to neměli myslet.

Reálné události, kdy např. [1] [2]ukrajinský prezident glorifikuje spolu s kanadským parlamentem bývalého příslušníka [3] 1. Haličské divize SS Jaroslava Hunku, který se podílel na otřesné genocidě menšin a bojoval proti Ukrajincům samotným (96 % Ukrajinců bojovalo proti nacistům v řadách Rudé armády, ne po boku nacistů [4 viz dole]), nechávají naše přední vládní činitele a novodobé náckobijce naprosto v klidu a bez komentáře.

Musíme si ale dát pozor, aby nějaký Turek neměl doma sběratelskou dýku s „háknkrójcem“ po dědovi a nepsal opilý blbosti na sociální sítě 8 let zpátky. To už musí zasáhnout i ministr vnitra osobně a musí proti tomu bojovat všichni slušní lidé s elfy a faktchekry v první řadě.

Názor na Turkové projevy nacismu kolem roku 2016 mám asi takový jako židovský aktivista Aaron Günsberger, zejména v té závěrečné části videa.

Zdroje:

[4] Počet Ukrajinců, kteří kolaborovali s nacisty, je odhadován na 0,25 milionu, zatímco v Rudé armádě sloužilo okolo 7 milionů Ukrajinců. Zdroje k číslům:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz