Hlavní obsah
Zdraví

Hubnutí s umělou inteligencí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ART+

Vzdali jste svůj osmnáctý pokus vypadat atraktivněji pro svého partnera nebo partnerku? Možná je na čase požádat o pomoc umělou inteligenci!

Článek

Pro jednoho je hubnutí výzvou, pro druhého ještě větší. Je třeba si uvědomit, že redukce váhy zkrátka není pohodlný proces. Nicméně za rohem na vás čeká jeden nedocenitelný pomocník a tím je stará dobrá umělá inteligence, která může být vaším odrazovým můstkem na cestě k lepšímu zdraví a pevnější postavě.

Díky rozvoji umělé inteligence (ang. AI – Artificial Intelligence) existují nyní aplikace a nástroje, které mohou pomoci s cvičením a plánováním stravy. Tyto nástroje analyzují jídelníček, aktivitu, případně navrhnou přesný plán na míru. Některé jsou už tak daleko, že dokáží sledovat váš postup a upozorňovat na nezdravé návyky, jako je přejídání se nebo nedostatečná fyzická aktivita.

Pojďme se detailněji podívat na výhody, jaké nám AI v oblasti hubnutí nabízí:

  • Personalizace: Umělá inteligence může být použita k vytvoření individuálního plánu hubnutí, který odpovídá vytyčeným cílům, stravovacím návykům a životnímu stylu.
  • Analytika: Pomáhá při identifikaci potenciálních problémů a návrhů řešení.
  • Přesnost: Umělá inteligence dokáže s přesností vypočítat kalorický příjem a výdej, což může pomoci kontrolovat vaši váhu.
  • Dostupnost: Aplikace jsou dostupné kdykoliv a kdekoliv. Umožňují jednoduché sledování postupu a přizpůsobování plánu ať už stojíte ve frontě na KFC nebo čekáte na oběd od babičky.
  • Progres: Nástroje s umělou inteligencí dokážou sledovat postup a upozorňovat na nezdravé návyky, jako je přejídání se nebo nedostatečná fyzická aktivita.
  • Motivace a podpora: Některé aplikace dokonce poskytují motivaci v podobě povzbuzujících slov nebo nápadů na jídlo, čímž podporují průběhu hubnutí.

O jakých aplikacích zde mluvíme?

V podstatě se jedná o jeden velký balíček nástrojů pro OS Android z rodiny Leap Fitness Group – společnost zabývající se vývojem mobilních aplikací pro fitness a zdraví složená ze zkušených profesionálů, kteří se vášnivě věnují získávání, vytváření a šíření vysoce kvalitního obsahu o cvičení a posilování.

V jejich široké nabídce naleznete aplikace na komplexní cvičení jak pro muže, tak pro ženy, dále pomůcky pro běhání, posilování, krokoměry, držení půstů a ženy jistě ocení aplikaci jim šitou na míru, a tou je Joga na hubnutí.

Nutno podotknout, že všechny jsou dostupné zdarma ke stažení a většina z nich podporuje český jazyk.

Tyto nástroje mohou pomoci jednotlivcům dosáhnout jejich cílů a udržet zdravý životní styl. Je však důležité si uvědomit, že umělá inteligence není zázračný lék a že úspěch v procesu hubnutí závisí především na osobním odhodlání a pevné vůli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám