Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pro policistu přestupek, nebo maximálně podmínka, zatímco pro civila léta natvrdo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Do vězení policisté zpravidla nechodí, ač by to tam mnohým slušelo.

Tak nám GIBS po dvou měsících usilovné práce, za kterou je její šéf navržen na povýšení prezidentem republiky, konečně došel k závěru, který byl každému zřejmý po jedné minutě sledování videa ze Smíchova.

Článek

A totiž k závěru, že psychopatický policista atakující mladou dívku před barem, patří před soud, stejně jako jeho přítelkyně, též policistka.

V tomto případě ještě Inspekce postupovala oproti jiným případům docela rychle pod tlakem veřejnosti.

Ano, čekala na posudky a na to, jak dlouho se bude hlavní poškozená léčit, což je důležité pro právní kvalifikaci.

Když má ovšem někdo šrouby v kotníku, což zjistím jedním dotazem v nemocnici, tak nepotřebuji znalce, aby mi řekl, že půjde o těžké ublížení. Dále shlédnutí jednoho videa trvá minutu a vyslechnout asi 10 svědků a poškozených mohu za 2 dny.

Takže za týden oběma policejním milencům sdělím obvinění, a uvědomím jejich nadřízené, aby je neprodleně propustili ze služebního poměru.

Co se týká presumpce neviny, tak ta musí platit v trestně právní rovině, ale určitě ne v případě řešení vyhazova z takto jasně doložitelných příčin, kdy se oba policisté jednoznačně zpronevěřili služební přísaze, jejíž triviální verzi mají napsanou na každém služebním voze.

Zde ovšem, co vím, tak policista konkurující Bejrovi, pobírá půlku platu, a doma vymýšlí, koho kde zase zbije, zatímco jeho ozbrojená láska, pobírá plat celý. A oba budou pobírat ještě hodně dlouho.

Soudy obecně, ale s policisty obzvláště, se totiž vlečou roky.

Vzpomeňme na dalšího „Bejra“, který v Plzni, v roce 2017 vytáhl se zbraní v ruce z auta může, co si dovolil ho probliknout.

Z psychopata se u soudu vyklubal major tamní zásahovky, co lže jak malé dítě, že napadený do něj naboural… jakoby snad i tato lež, kdyby byla pravdou, mohla něco změnit na tom, že těžko může užívat na veřejnosti metody gangstera mávajícího pistolí, k uspokojení svého stárnoucího ega.

Paní soudkyně tehdy usoudila, že na videu není vidět kravata, do které polda poškozeného bere, a mávat bouchačkou mají prostě poldové tak nějak ve zvyku…

Takže nakonec postih nula, a bacha na černé mercedesy v Plzni.

Kdyby se tehdy poškozený bránil legální zbraní, tak by ho buď polda zastřelil, nebo by teď poškozený seděl aspoň na 20 let.

Kdyby byla situace teď v únoru na Smíchově opačná, a napadeným by byl onen policista, a skončil by se šroubem v noze, tak útočník dávno sedí ve vazbě a reálně může očekávat 5 let natvrdo.

Takto se za 2 roky dozvíme verdikt, a ten bude znít: Policistka kázeňské řízení a policista rok na dva podmínka.

A proč takto soudci postupují?

Je v tom jednoduchá psychologie. Soudci si uvědomují, že oni jsou hlavou, jejíž ruce a nohy jsou právě policisté. Bez policistů je každé soudní rozhodnutí totiž jen kusem papíru.

Chytrá hlava by přitom neměla chtít ruce a nohy s bércovými vředy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz