Hlavní obsah
Lidé a společnost

Odebírání dětí jako prevence chování rodičů. Vítejte v 21. století.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Emma Pender Photography / Pexels

Zničit dítěti život, abyste k něčemu donutili jeho rodiče? Člověk by si myslel, že tyto praktiky už jsou v civilizované společnosti minulostí. Přesto se to ale děje a svět mlčí, protože se jedná o děti italských mafiánů. Ale i ty mají svá práva.

Článek

V Itálii se toho nebojí. Aby si podřídili chování rodičů, rozhodli se jim odbírat děti a dávat je na převýchovu. Připomíná to móresy z dob válek, jak se ze stran Německa, tak i třeba Ruska. Vlastně to vidíme i teď ve válce na Ukrajině, kdy Rusko ukradlo statisíce Ukrajinských dětí a dalo je na převýchovu do Ruska. Celý svět tyto praktiky odsuzuje ale o Itálie se mlčí. Je to snad proto, že rodiče „ukradených“ Italských dětí jsou mafiáni?

Za vinu rodičů pykají děti

Jak už to tak bývá, když se někdo chová špatně, tak nakonec to odnese člověk, který je naprosto nevinný a za nic nemůže. V tuto chvíli jsou to děti italských mafiánů. Ty jsou odebírány ze svých rodin a dávány na převýchovu, aby nemohli následovat své rodiče při porušování zákonů. Přijde mi otřesné, jakým způsobem v tomto případě stát zneužívá svou moc. Nedokáže si s mafií poradit jinak, než že jim ukradne děti? Jakým právem?

Učí osmileté děti střílet

Jedním z argumentů italského parlamentního výboru je, že učí osmileté děti střílet. Jako člověk, který se párkrát vyskytl na střelnici a střelbu s opravdovými zbraněmi si vyzkoušel, bych moc chtěla vidět osmileté dítě, které udrží reálnou zbraň, zamíří s ní a vystřelí, aniž by se nezranilo. Ačkoliv se to nezdá, tak třeba i glock (pistole s krátkým zpětným rázem), dost nepříjemně „kope“. Jsem dospělý člověk s ten zpětný ráz je pro mě hodně nepříjemný a musím vynaložit úsilí, aby mi zbraň po výstřelu neskončila v obličeji. Osmileté dítě nemá na něco podobného šanci. A jestli tím argumentem je, to, že rodiče podrž zbraň a nechají dítě „vystřelit“, tak to je běžná zábava třeba na našich poutích a nikdo to nijak neřeší, protože není důvod.

150 zničených životů

V rámci boje proti mafii už italská vláda ukradla už 150 dětí, které umístila do nových rodin a přervala jejich vztahy s rodiči. Myslím, si, že tohle nemůže dopadnout dobře. Za prvé tím pořádně nakrknou sicilské kmotry, protože na děti si nenechá sáhnout žádný rodič a za druhé, co vyroste z dětí, které byly „násilně“ odebrané svým rodičům a nuceny žít u cizích lidí. Jak moc to poškodí jejich duševní vývoj a kolik psychopatů z nich vyroste?

Anketa

Je v pořádku odebírat děti rodičům, abyste je k něčemu donutili?
Ano
10 %
Ne
90 %
Celkem hlasovalo 20 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz