Hlavní obsah
Cestování

Dovolená snů. Příkazy, zákazy a pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Víte, co dělat a nedělat během letní dovolené, aby vás pobyt nevyšel zbytečně draho? Pokud na dovolené nebudete jíst, pít, fotit a chodit v sandálech, pak máte velkou šanci, že se pokutě vyhnete.

Článek

Dovolená by měla sloužit k odpočinku. Fyzickému i psychickému. Psychická pohoda ale rázem může vzít za své, vyberete-li si ke své dovolené místo, kde jsou připraveni vás pokutovat za to, že s sebou vezete kufr, jíte svačinu, projdete se po pláži, odvezete si mušli nebo kámen, vzdálíte se v plavkách od pláže, necháte na pláži ručník nebo si nevědomky odvezete pár mincí či bankovek, které jste nestihli na místě utratit. Některé pokuty a nařízení se snaží chránit pořádek a klid na místech, která trpí overturismem, což je pochopitelné, ale některá nařízení působí dosti nesmyslně a jejich výše je vzhledem ke společenské nebezpečnosti až neúměrně vysoká. Přesvědčte se sami ve stručném výčtu prohřešků a jejich finančního ohodnocení v nejoblíbenějších turistických destinacích. Aby orientace v nařízeních nebyla zbytečně snadná, některá z nich platí jen na určitém území nebo v určitý čas. Než tedy vyrazíte do vysněné lokality, nezapomeňte se seznámit s místními vyhláškami.

Itálie:

Až 500 eur za konzumaci jídla v okolí historických památek, 10.000 eur za močení na veřejnosti, 1000 eur za nákup suvenýru nebo zboží od pouličních prodejců, 50 eur za krmení holubů, 500 eur za chůzi naboso, až 2500 eur za chůzi v sandálech, až 500 eur za minisukni, umístění zámku lásky až 3000 eur nebo 200 eur za focení se selfie tyčí ve vymezených oblastech.

Španělsko:

Odplivnutí na Mallorce až 1500 eur, vstup na pláž po půlnoci 1200 eur, kouření na pláži až 2000 eur, hraní míčových her na místech, která k tomu nejsou určená, 100 eur.

Chorvatsko:

V Dubrovníku dostanete pokutu, pokud za se sebou táhnete kufr. Pokud ho ponesete v ruce, odejdete zatím jen s domluvou. Dopravu zavazadel do hotelů a apartmánů si tak musíte objednat a zaplatit u místní firmy, která je na místo určení doveze.

Zdroje:

https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/749216/nejvice-bizarni-pokuty-na-dovolene-zaplatite-za-unavu-plny-kanystr-i-zabirani-lehatek.html

https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/zakaz-pokuta-vyhlaska-taxa-eura-nepovoleno-italie-dovolena.A230805_201218_kolem-sveta_dohr/foto/HIG7d8d87c937_profimedia_0098522470.jpg

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám