Hlavní obsah
Cestování

Kde si prodloužit léto? Zkuste Kypr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Batuzkar

Prodloužit léto si můžete na Kypru. I v prosince zde bývá kolem 20 °C a voda stále dostatečně teplá ke koupání.

Článek

Kypr by mohl být ideálním místem, kde si prodloužit léto. Případně i ideálním místem pro práci, pokud vám k ní stačí počítač a internetové připojení. Let z Prahy do Larnaky trvá necelé 4 hodiny a letenky často vyjdou na stokoruny. A ani na místě není nijak přehnaně draho, ať už je řeč o ubytování, jídle, nebo půjčení auta. Bydlení lze sehnat okolo 5000 Kč na týden a auto na stejnou dobu pořídíte i za méně než 3000 Kč. Protože je Kypr součástí EU, nejsou potřeba ani víza.

Foto: Batuzkar

Limassol

Co na Kypru vidět?

Vynechat Larnaku snad ani nelze, protože právě tam míří většina letů. Larnaka je typické přímořské letovisko. Dlouhá promenáda s restauracemi, bary a městskou písečnou pláží. Sestup do moře je zde velmi pozvolný, což z pláže v Larnace dělá ideální místo pro koupání s dětmi. Asi půl hodiny cesty od Larnaky se nachází Ayia Napa, město proslulé nočním životem, kam během sezóny míří hlavně mladší návštěvníci. Najdete zde také asi nejznámější kyperskou pláž Nissi Beach. Do hodiny z Larnaky dorazíte i do hlavního města Nicosie, které je od turecké invaze na ostrov rozděleno hranicí, která na mnoha místech vypadá jako narychlo vybudovaná barikáda. Stejný čas zabere i cesta do Limassolu, který i díky nové zástavbě hotelových a kancelářských budov působí nejmoderněji ze všech kyperských měst. V Limassolu stojí za návštěvu místní hrad, případně se můžete procházet po dlouhé promenádě, nebo si v místní marině pronajmout loď. Do hodinky cesty jsou i další turisticky zajímavá místa, například město Paphos, kde se dle pověsti zrodila bohyně lásky Afrodita, nebo Adonisovy lázně, což jsou jezírka a vodopády ukryté mezi skalami. V jezírách se lze koupat a voda je velmi příjemná a osvěžující. Ne nadarmo se zde dle bájí koupal právě Adonis s Afroditou. Během cesty se můžete stavit obdivodat vrak lodi Edro III, který leží severně za Paphosem jen několik metrů od pláže.

Foto: Batuzkar

Adonisovy lázně

Foto: Batuzkar

Kamara tou Koraka

Foto: Batuzkar

Vrak lodi Edro III

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Aris Limassol FC

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám