Hlavní obsah
Cestování

Madeira je ráj pro milovníky turistiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Batuzkar

Rozkvetlý ostrov s celoročně příjemným počasím, snadno dostupný i ze středu Evropy. To je Madeira, ostrov věčného jara a mimo jiné rodiště hvězdného fotbalisty Cristiana Ronalda.

Článek

Madeira je naprosto úžasný ostrov. Můžete si na něm dopřát dlouhé treky kolem zavlažovacích kanálů, pozorovat velryby, vykoupat se v oceánu, umýt auto pod vodopádem, nebo sjíždět asfaltovou silnici na proutěných saních. Specifické klima tohoto ostrova je na chození jako dělané a náročnost většiny tras je vyhovující i pro starší milovníky turistiky. Na Madeiře jsou k dispozici desítky kilometrů tratí pro pěší, příroda je naprosto úchvatná a hlavně proměnlivá. Ve výšce, ve které se pohybují mraky může stejné místo během chvíle vypadat úplně jinak. Jednou prosluněné a podruhé zahalené v nepropustném mléce. Přestože ostrov není nijak velký, na délku měří okolo 60 km a šířku necelých 20, tak se na něm dá najít až nespočet zajímavostí. Tu výhled na moře, na hory, vodopád, pláže, levády, jezírka, treky, krávy v oblacích, nebo muzeum jednoho z nejslavnějších fotbalistů všech dob, Cristiana Ronalda.

O Madeiře se říká, že je ostrovem věčného jara, navštívit ji tedy můžete opravdu kdykoliv. A také se říká, že Madeira je plná důchodců, hlavně z Anglie, Německa a Polska. To je částečně pravda a na místě pochopíte proč. Spousta turistických tras je skvěle udržovaných a nejsou nijak technicky náročné. Často se jedná o příjemnou procházku přírodou, a to prostě aktivním lidem, kteří už nechtějí zdolávat vysoké hřebeny a šplhat po řetězech vyhovuje. Ale vůbec to neznamená, že by Madeira měla nudit mladší návštěvníky. Své si tam najde opravdu každý. Ještě nemáte jasno o své další dovolené? Zvažte Madeiru.

Foto: Batuzkar

Fanal je háj prastarých vavřínů, často ukrytých v mlze

Foto: Batuzkar

Madeira

Foto: Batuzkar

Jízda v proutěných saních ve Funchalu patří k Madeiře už více než 100 let

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám