Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tohle Putin neustojí. Dosavadní spojenec mu ničí tanky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Bráničtí rytíři konečně vyjeli a poženou domů ruského okupanta.

Článek

Než Vladimír Vladimírovič vydal svým obrněným divizím rozkaz vyrazit zabíjet civilisty směrem na západ, hrálo mu do karet mnohé. Spolehnout se mohl na moment překvapení, předpokládanou sílu druhé nejmocnější armády světa a podporu morálně a vědomostně rozvrácených jedinců, strategicky rozmístěných na území nepřítele. Že jsou první dva předpoklady mylné se projevilo záhy. Moment překvapení se rozplynul stejně rychle, jako gardové výsadkové brigády u Hostomelu a už od 24.2.2022 probíhá nepřetržitá redukce stavu personálu a techniky ruské armády. Nyní však plány na ničení měst a zabíjení civilistů ve vyšším zájmu dostávají další nečekanou ránu. Proti Putinovi se přímo postavila armáda jeho nejvěrnějších. Léta budované divize morálně rozvrácených (v kódovém označení NATO „deZolát“), se od Putina nejen odvrátily, ale dokonce se přímo podílejí na vyzbrojování ukrajinské armády a likvidaci ruské obrněné techniky v prvních liniích fronty. Něco, co by před několika dny bylo nepředstavitelné, je dnes skutečností. Český národ je poprvé od dob Nagana sjednocený, opět stojí jako jeden muž proti Rusku a opět je ve hře svoboda. Svoboda Ukrajinců, poté možná Estonců, Poláků, Slováků, nebo Čechů.

Nejeden Ruskem podporovaný populista nyní stojí opuštěný, jako sám samuraj v poli a sleduje, jak se od něj jeho šiky odvrací. Jak k tomu ale došlo? Typický dezolát by přece Ukrajincovi nikdy nepomohl. Jako by nestačilo, že v Praze vlají asi tak dvě ukrajinské vlajky, ze kterých se mu chce zvracet. Jedna z nich na Národním muzeu, která není ani vlajka, ale banner, který je vyvěšen za dvěma velkými, českými vlajkami. A druhou bychom taky někde našli. Možná na ukrajinské ambasádě. Každý slušný člověk si hned podle tolika vlajek musí pomyslet, že nás Ukrajina okupuje. A jako by to nestačilo, jsme také k smíchu celému světu a lidé vracející se z Běloruska se zase dušují, že za celou dobu tam ukrajinskou vlajku neviděli ani jednu. Vlajka ale nemůže být a samozřejmě ani není ten hlavní důvod. Hlavní důvod spočívá v sociální nespravedlnosti. Několik Ukrajinců si totiž může dovolit vyrazit na dovolenou třeba k moři a někteří z nich dokonce i k jinému než k Černému. A část z nich dokonce i vlastním autem, které sjelo z jiné výrobní linky, než z té v Togliatti před rokem 1970. Zbylých asi 90 % Ukrajinců, kteří k moři nejedou, protože před válkou utekli do cizí země se dvěma igelitkami a malým dítětem, zase dle typického dezoláta nedostatečně projevuje svůj vděk. Místo, aby denně na kolenou děkovali někomu, kdo jejich vlajku nazývá hadrem a kdo by jim z „našich daní“, do kterých v lepším případě sám přispívá zcela zanedbatelně, nedal ani korunu. O neochotě Ukrajinců nechat se dobrovolně zmasakrovat v bahně u Bachmutu, nebo Avdijivky ani nemluvě. Pokud takového dezoláta nerozčílí žlutomodrá vlajka, výlet k moři, nebo dovolená vybraná na cestu domů na Ukrajinu a návštěvu příbuzných, pak liknavý přístup k možnosti nechat se roztrhat šrapnelem už zcela jistě ano. Samozřejmě pokud taková volba nestojí před ním, tam by naopak měl jasno. Co lze ale dezolátům přičíst k dobru je uvědomělý postoj ke genderové rovnosti, kdy muž dezolát klidně pěstmi zmlátí ukrajinské ženy před jejich dětmi a naloží jim stejně, jako by se jednalo o muže.

Rozpoznat takového dezoláta nebylo snadné. Zvláště pokud mlčel. Průměrný dezolát se běžně pohybuje na veřejnosti, odívá civilní šat a na první pohled je od člověka s morálními hodnotami a empatií k nerozeznání. Vyšší šarže dezolátů původně užívaly na svých džínových uniformách výsostné znaky. Nejčastěji se jednalo o nápisy jako ČVK Wagner, nebo Ortel. V rámci utajení od těchto znaků ve větší míře ustoupili a vyvinuli svůj vlastní kódový jazyk, kterým se dorozumívají hlavně v internetových diskuzích pod články, jejichž tématům zřídka rozumí. Zcela rozšifrovat význam jejich sdělení se přes veškerou snahu doposud nepovedlo. Jisté však je, že při generování textu často drží stisknutou klávesu Shift a užívají zatím nerozklíčované, vlastní pravidlo pro shodu podmětu s přísudkem.

To vše je ale minulost. Miliony dezolátů nyní povstaly a semkly se, aby společně poslaly na věčnost další z Putinových tanků. Každé jednotlivé rozkliknutí a každé přečtení tohoto článku zvýší jeho dosah a tím i provizi za něj vyplacenou. Ta poté bude do posledního haléře odeslána na účet iniciativy Skupiny D, herce Ondřeje Vetchého, která financuje výrobu FPV dronů pro Ukrajinu. Jediný, levný dron může zastavit tank a každý zničený tank znamená mnoho granátů, které nebudou vystřeleny. Když nebudou vystřeleny, nezničí a nezabijí. Milí dezoláti, dnes můžete jít spát s pocitem, že jste svou houževnatostí pomohli zachránit nevinné životy. Díky vám třeba několik dětí nepřijde o své rodiče, nebo rodiče o své děti. Nebude zničen bytový dům, školka, nebo nemocnice. Není to skvělý pocit?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám