Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pošli a vyzvedni si sám: Balík do druhého dne nedoručili ani po týdnu, pošťák měl údajně moc práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Jaký paradox. Pošleme balík rodičům do druhého dne, není doručený ani po týdnu. Po několikáté urgenci pošty jsme se rozhodli, že ho sami pojedeme vyzvednout a odvezeme tam, kam patřil. Zřejmě nová služba České pošty. Pošli a vyzvedni si sám.

Článek

Česká pošta zřejmě zavádí novou službu - Pošli si balík a vyzvedni si ho. Jak to? No tak se podívejte na náš dnes již úsměvný příběh. Tak jako vždy jsme se i jednoho květnového dne rozhodli poslat našim rodičům na Moravu balík. Vzhledem k tomu, že žijeme 500 km daleko, je to nejlepší řešení, jak jim poslat nějaké západočeské dobroty a dárky.

Balík jsme podali na poště v neděli s tím, že v pondělí má být na místě. Vždy si připlácíme za službu doručení do druhého dne. Dostali jsme podací lístek a volali našim staříčkům, že se mohou těšit na pěkné dárky a dobroty. Druhý den oba dva seděli doma u okna, a pečlivě vyhlíželi pošťáka, který měl doručit balík. Dokonce jim přišla i sms, že mezi 8.-16. hodinou bude balík doručován. Bylo 18 hodin a balík stále nikde. Když jsme několikrát volali kurýrovi na telefon, nikdo ho nezvedl. Proto jsme druhý den zavolali na pobočku, kde jsme se dozvěděli, že balík sice byl doručován, ale protože kurýr toho měl hodně, tak na naši adresu nedojel. Proto nám bylo nabídnuto doručení následující den.

Dobře, v naději, že balík bude na místě další den, jsme souhlasili. Jenže ani třetí den balík nepřišel. Volali jsme tedy na pobočku znovu a stále dokola jsme slyšeli jednu a tu samou výmluvu. Kurýr nestíhal, měl hodně zásilek. Takhle dokola se to opakovalo snad týden, kdy jsme se rozhodli si pro balík dojet sami.

Jeli jsme více než 550 km, abychom si balík, který jsme poslali rodičům, sami vyzvedli. Na přepážce se s námi nikdo nebavil, dozvěděli jsme se, že to není jejich chyba a může se to stát. Náklady na dopravu nám též nikdo neproplatil a když jsme podali oficiální stížnost, byla k ničemu. Dnes se již takové situaci smějeme, ale stále přemýšlíme, proč takové služby existují, když pak nejsou naplněny?

Vůbec by nám nevadilo, kdyby byl balík místo do druhého dne doručený do třetího. Problém byl v tom, že balík na místě nebyl ani za týden a hrozilo, že by se vrátil zpět do našeho rodného města. Takže obyčejný balík do druhého dne, který běžně stojí kolem 190 Kč, nás tím pádem vyšel na 2300 Kč. Jak to tedy vypadá, máme zde nové služby, které zaručují, že pokud pošlete jakékoliv psaní, dojeďte si pro něj sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz