Hlavní obsah

Případ Poltergeist: Obyvatelé starého rodinného domu se stali svědky velmi podivných událostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Rose-Mary Gower byla právě v kuchyni, když ji něco nutilo se podívat do okna. Za živým zeleným plotem se ji zjevila procházející postava v kápi. Ve starém domě blízko městečka Mold v Británii, zažila se svou rodinou mnoho mrazivých příhod.

Článek

Řádění duchů poltergeistů se projevuje nejen strašidelnými zvuky, ale i nečekaným přemisťováním různých předmětů, nebo také různými ataky na obyvatele. K těmto zvláštním jevům může docházet v rodinách s dospívajícími potomky, nebo s nevyrovnanými osobami. Mnoho toho platí i o velšském poltergeistovi. Dospívající patnáctiletý chlapec bydlel se svými rodiči v podivuhodném domě, kde se záhadně ztrácely a objevovaly věci a někdo v domě zanechával podivné vzkazy a malby na zdích. Dodnes není jasné, zda šlo o dobře promyšlený podvod, nebo o skutečné jevy nadpřirozených bytostí.

Irští manželé Michael a Concepta Dooleyovi se v roce 1997 procházeli po poli, když se jim najednou zjevila žena, ve které viděli Pannu Marii. Jejich poznatek sdíleli se čtenáři místních novin a další mnohé případy se začaly jen hrnout. Rose-Mery Gower se rozhodla jejich nový dům vyfotografovat než se do něj přestěhují. Při prohlížení fotek byl na snímku stodoly zachycen stín připomínající ženský obličej. Je to snad další tajemné zjevení? Krátce poté zahlédne manžel David mihnout se postavu v modrém za vraty stodoly. Později na zahradě nalezla Rose-Mary kámen, který připomínal tvář Matky Terezy. Tajemné dění nemělo konce.

Foto: Pixabay/Public domain

Podivná olejová skvrna, která připomínala tvar letadla, se objevila na cestě do domu Gowerových v roce 1988. Následující den došlo u kanadského Halifaxu k tragické události pádu letadla, kde všichni cestující na palubě zahynuli. Rose-Mary si myslí, že právě tato mastná skvrna byla předzvěstí havárie. V domě Gowerových občas zůstává a i přenocuje  jejich dcera. Osudnou noc se jí zjevil u postele přízrak, který vypadal jako mnich, sdělila celá vystrašená svým rodičům. V následujících dnech se opakovaly zvláštní úkazy, Rose -Mary spatřila oknem z kuchyně chodící postavu v kápi, v domě na zdích se objevují různé slova a kreslené postavy v mnichů, které někdo neznámý namaloval. Někdy lze v domě cítit vůni hořících svíček, jindy se ozývalo pláčící dítě z kuchyně. Tento starý dům je snad zamořený duchy ptali se nechápavě bydlící.

David Gower podezříval i své děti, že se baví strašením v domě, ale tyto zázraky se děly i mimo jejich dům a také v době, kdy v domě nikdo nebyl. Také podezříval jejich adoptivního syna Johna-Paula, který je od narození postižený Downovým syndromem. Snažil přijít na to, jak těžce postižený člověk může dokázat něco takového vymyslet. Gower se proto rozhodl, že vše předá britskému parapsychologovi Michaelu Danielsovi, aby záhady v domě vyšetřil a objasnil. Po několika jeho návštěvách v domě se mu Rose-Mary svěřila se zvláštním přiznáním svého syna Johna-Paula. Řekl jí, že už mu brzy bude 16 let a bratr Doli odejde, protože on už bude velký a nebudou si už spolu hrát. John-Paul se však své matce ještě přiznal, že společně s přízrakem vytvářeli různé skvrny.

Foto: Pixabay/Publicdomain

Podle Michaela Danielse má tato záležitost několik vysvětlení. Pokud by šlo opravdu o poltergeista, musel by pracovat s celou rodinou, nicméně k tomu všemu nelze také vyloučit, že šlo o podvod, na kterém se rovněž podíleli všichni členové rodiny. Pro šíření nepravdivých zpráv svědčí například to, že ve velšských textech na zdích byly pravopisné a gramatické chyby. Také se se mu nepodařilo najít irský pár, který u Gowerových na poli spatřil Pannu Marii. V roce 2012 se do domu nastěhoval nový majitel Michael Levy a po dobu jeho působení ve strašidelném stavení se mu nic nadpřirozeného nezjevilo. Je to snad tím, že Rose-Mary přestala hrát hru, kterou ona sama začala a nebo přízraky opustily tento dům společně s nimi?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz