Hlavní obsah

Ras Al Khaimah: 6 hodin v letadle a jste v ráji. Užijete si komfort a neskutečný zážitek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Ras Al Khaimah představuje fascinující destinaci pro cestovatele, kteří hledají autentický zážitek z arabského světa. Je známý svými přírodními krásami a rozmanitým klimatem. Láká milovníky historie, sportovce a nadšence dobrodružství.

Článek

Oblast se pyšní subtropickým suchým klimatem, což znamená, že zde po většinu roku panuje slunečné a teplé počasí. Léto bývá velmi horké a naopak zima je velmi příjemná, neboť od konce listopadu do února jsou tady teploty kolem 25 stupňů. Teplota vody v Perském zálivu se také pohybuje mezi 20-25 stupňů, což je skvělé pro koupání i v zimních měsících. Dešťové srážky jsou zde velmi ojedinělé. Ras Al Khaimah je domovem několika nejkrásnějších pláží v Arabských emirátech.

6 hodin v letadle a jste v ráji

Dlouhé, písčité pláže s bílým pískem a křišťálovou vodou jsou ideálním místem pro relaxaci. Mezi nejpopulárnější pláže patří Al Hamra Beach a AL Marjan Island, kde si můžete užít klidnou atmosféru i luxusní resorty. Gastronomie v Ras Al Khaimah je bohatá a různorodá. Najdete zde jídla arabských, indických a středomořských kuchyní. Tradiční emirátská kuchyně je založena na jednoduchých, ale chutných pokrmech, které často zahrnují rýži, maso zejména jehněčí, kuřecí a ryby. Nezbytnou součástí každého jídla je také čerstvá zelenina a různé omáčky.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Užijete si komfort a neskutečný zážitek

Pro milovníky přírody je skutečným rájem Pohoří Al Hadjar, které se táhne podél emirátu, nabízí fantastické příležitosti pro trekking, horolezectví a pozorování přírody. Jebel Jais, nejvyšší hora Spojených arabských emirátů, je oblíbeným cílem turistů, kteří si chtějí užít nádherných výhledů a adrenalinové zážitky, jako je nejdelší lanová skluzavka na světě. Emiráty mají celkově bohatou historii a kulturu.

Mezi nejznámější patří pevnost Dhayah, která nabízí panoramatické výhledy na okolí. Ras Al Khaimah nabízí skutečně mnoho zážitků. Každý z nás si zde přijde na své, a je opravdu jedno, zda se rádi koupete v moři nebo jen tak chodíte po památkách. Velkou výhodou cestování do Ras Al Khaimah je v tom, že nemusíte nikde přestupovat, a z Prahy tak můžete do této destinace doletět za pouhých šest hodin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz