Hlavní obsah
Hry

Mlsné kočky: karetní hra v pletených tlapkách nejen pro milovníky koček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Blanka Stratilkova

Vydejte se na rybí trh, kde vládnou kočky.

Rybí trhy jsou zvláštní místo. Ještě zvláštnějším se ale stávají, když jdou prodavači spát a hlídku převezmou kočky. Poklidná atmosféra okamžitě mizí a kočky se vrhají do soubojů na ostří tlapky.

Článek

Když si majitele stánků s rybami potřebují odpočinout, berou za ně službu jejich kočky. Protože co by se asi tak mohlo pokazit? Vlastně skoro nic. Pokud se tedy nepočítá, že neprodají ani jednu rybu. A budou o ně naopak tak trochu bojovat.

Foto: Blanka Stratilkova

Kočky mají své vlastní tlapkastické platidlo.

Barevná a na první pohled veselá krabička ukrývá balíček karet, 20 mincí ve dvou nominálních hodnotách (což si užijí hlavně milovníci nálepek, protože je potřeba je všechny nalepit na mince) a hlavně 6 rozličných pletených tlapkových návleků. A ty teda jsou!

Foto: Blanka Stratilkova

Pletené návleky na prsty jsou velmi lákavý a zábavný prvek.

Zkřížit packy

Všichni hráči se vtělí do podoby koček z rybího trhu a budou soupeřit o ulovení co nejchutnějších a nejhodnotnějších ryb. Na výběr je hned ze 6 moc hezky namalovaných druhů (platýs, makrela losos, úhoř, fugu a tuňák).

Foto: Blanka Stratilkova

Nabídka ryb je dostatečně široká.

Princip je jednoduchý. Karty se zamíchají, do řady se jich rozdá podle počtu hráčů +1, všichni nachystají navlečené tlapky a po odpočítání všichni společně plácnou tlapkou po vybrané rybě.

Kdo tlápne sám, bere kartu, pokud na nějakou kartu tlápne více hráčů, nebere nikdo nic. A šup, rozdává se znova.

Každopádně netřeba se obávat krvavých šrámů, tlapičky jim brání efektivně. Vyhráva ten hráč, který na konci hry bude mít nejvíce mincí, minimálně však 6.

Foto: Blanka Stratilkova

Zaměřit se na tu nejvhodnější rybu je základ. Jinak vám taky můžou uplavat.

Pravidla jsou opravdu snadná, hra je rychlá a neustále se odhazují a vykládají karty. Takže je vlastně splněno všechno, co se očekává od hry pro děti. Protože menší děti ještě nevydrží dostatečně dlouho udržet pozornost a sedět nad něčím třeba hodinu. Proto jsou pro ně karetní hry skvělou volbou.

Také výborně poslouží jako filler (výplň mezi složitějšími hrami), který by neměli vynechat hlavně nadšenci do karetních her (a koček).

Pro všechny, kteří se nebojí si trochu zažertovat a oddechnout

My doma kočky rádi, však máme hned 2, takže každá hra s kočičí tematikou je něco, co minimálně potřebujeme vyzkoušet. A tahle nás moc bavila.

Foto: Blanka Stratilkova

S novými kočičími členy nemají naši kočičí starousedlíci žádný problém. Naopak se rádi nechaji pacičkou pohladit.

S nejstarší dcerou jsme ji nejprve zkoušely jen tak a pak ji zařazovaly jako rychlovku mezi delší hry, když jsme trochu potřebovaly vydechnout. A posloužila parádně. Uvolnila vzduch, pročistila bránice a zahřála prstíky.

Foto: Blanka Stratilkova

Zábava na rybím trhu? Ale jistě, proč ne.

Jestli totiž na něco v zimě trpím, tak jsou to právě věčně zmrzlé ruce. Kdo by to byl řekl, že řešení najdu v karetní hře? Tyhle pletené tlapky totiž moc příjemně hřejí. A navíc je celá hra taková rychlovka, že taky zahřeje.

Za poskytnutí hry pro tuto recenzi děkuji vydavatelství Blackfire. Mňau.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz