Hlavní obsah
Lidé a společnost

Popcorn na zemi, posmrkané kapesníky a nevychovaní lidé. Takové je dnešní kino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Po několika letech jsme se rozhodly, že zajdeme s mamkou a sestrou do kina. A protože zrovna naše oblíbené kino promítalo premiéru filmu, na který jsme se všechny tři těšily, vyrazily jsme. Dodnes však nechápeme, čeho jsou lidé schopní.

Článek

Jednoho mrazivého dne jsem se rozhodla pozvat maminku a sestru do kina. Jakákoliv kulturní událost je pro nás příležitost, kdy se společně sejdeme a užijeme si trochu zábavy. Já už několik let bydlím s přítelem, sestra stále u rodičů, protože studuje. A tak jsme se rozhodly udělat si dámskou jízdu ve společnosti příjemné komedie, na kterou jsme se hodně dlouho těšily. Sešly jsme se o 2 hodiny dříve a užily si typické holčičí „šmejdění“ po obchodech, daly jsme si kávu a dort a šly jsme do kina. Vše začínalo naprosto skvěle. Navíc jsme se trefily do výjimečného dne, protože oblíbená komedie Aristokratka ve varu měla v našem rodném městě svou předpremiéru, takže jsme si užily i přítomnost známých herců.

Foto: Blogerka Terka - vlastní foto

S rodinkou jsem vyrazila po dlouhé době do kina, na které jsme se všichni těšili.

Vstup do sálu nám zkazil náladu

Ještě předtím než jsme vstoupily do sálu, jsme si koupily velkou colu a malý popcorn. Dopředu musím upozornit, že nikdy po nás žádný nepořádek nezůstane, na to si dáváme opravdu pozor, protože osobně takové chování odsuzujeme. Když nás vpustily do sálu, nestačily jsme se divit. Všude na zemi byl nepořádek, rozházený popcorn, špinavá sedadla, politá zem, na které byly poházené posmrkané kapesníky, takto bych mohla popisovat donekonečna. A tohle po sobě zřejmě zanechala právě odcházející rodina, která své děti neumí poučit o tom, jak se mají chovat ve společnosti. Naštěstí naše místa byla čistá, tudíž jsme to prozatím neřešily. Čekaly jsme, že přijde uklízecí četa, která však nedorazila. Když se lidé usadili, kino začalo. Na úvod se objevili známí herci a my si mohly dvě a půl hodiny užívat klidu, zábavy a naprostého relaxu. Vše bylo skvělé a my se dobře bavily.

V kině se telefon nepoužívá

Co dalšího nám velmi vadilo, byla dáma, která vedle nás neustále vyřizovala své esemes zprávy. Navíc si ani nevypla zvuky, takže na celé kino neustále cinkala notifikace upozorňující na novou zprávu. Když jsme tuto paní slušně upozornily, aby si své sms zprávy vyřizovala po skončení tohoto programu, jen se nám vysmála a dále si vesele esemeskovala. V jednu chvilku si dokonce pouštěla i videa na sociální síti. Ačkoliv byly velmi potichu, světlo z jejího telefonu nás opravdu rušilo. Vzhledem k tomu, že za námi již nikdo nebyl, protože jsme seděly v poslední řadě, nemohl této dámě její chování vytknout nikdo další. Tím však náš zážitek nekončí, bohužel.

Foto: Blogerka Terka - vlastní foto

Na první pohled upravené kino, ve kterém po odchodu zůstal naprostý nepořádek.

Rodinka před námi se neustále nahlas bavila, smála, a dokonce jim nevadilo smrkat a kašlat na celé kino. Ano, rozumím tomu, že někdo má potřebu probrat to, co právě vidí, také jsme si s mamkou nebo sestrou něco pošeptaly, ale rozhodně jsme se nesmály na celé kino tak, že se na nás všichni otáčeli. Ale těmto lidem to bohužel vůbec nevadilo, ba naopak, pozornost je zřejmě vzrušovala. Navíc se pán neustále protahoval a kazil nám pěkný výhled. Když ho maminka poprosila, zda by se nemohl trochu snížit, řekl jí, ať si vezme brýle, aby lépe viděla.

Kino skončilo, nepořádek se nahromadil

Když celé kino skončilo, ještě chvíli jsme seděly a užívaly jsme si závěrečné titulky. Když jsme se podívaly s mamkou kolem sebe, nestačily jsme se divit. Paní, která seděla vedle nás a neustále esemeskovala, na první pohled vypadala jako nejvíce elegantní dáma. Když však odcházela, zanechala pod sebou pořádný nepořádek. Ale vůbec jí to nevadilo, naopak šla s hlavou nahoru a dělala, že na tomto místě ona rozhodně neseděla. O rodině sedící před námi ani nemluvíme. Děti zřejmě pochopily, že kapesníky, které ležely na zemi o několik řad vepředu, jsou tak v pořádku. Proto i svoje použité pohodily na sedadlo a odešly.

Chování lidí nás opravdu zarazilo a nestačily jsme se divit, čeho jsme jako národ schopní. Bohužel to pak dělá ostudu i těm, kteří jsou slušní a v kině po nich nezůstane jediné smítko. Je nutno podotknout, že ačkoliv v minulosti kina nebyla, lépe řečeno byly obyčejné biografy, nikdo si nedovolil dělat takový nepořádek a vážil si toho, co má. Dnes si lidé ničeho neváží, vše berou jako naprostý standart a když je něco zničeno nebo uzavřeno, tak si jenom stěžují. Bohužel.

A jaký máte zážitek z kina vy? Zažili jste někdy nepořádek nebo nevhodné chování ostatních návštěvníků? Podělte se o svůj zážitek do komentáře. Každopádně je na závěr tohoto článku nutno podotknou, že celý film jsme si naštěstí všechny tři krásně užily a vzpomínáme na něho jako na příjemný rodinný večer. Jen je velmi smutné, že si takových věcí nevážíme, protože nic z toho není samozřejmost a zítra to mít nemusíme.

Zdroje: Autorský text zpracovaný na základně vlastní zkušenosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz