Hlavní obsah
Jídlo a pití

Navštívili jsme restauraci Radka Kašpárka. Do konce měsíce budeme o suchém rohlíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

O víkendu jsme se rozhodli navštívit adventní trhy v Praze. Když už jsme byli na Staroměstském náměstí, narazili jsme na zajímavou restauraci. Tak zajímavou, že jsme do konce měsíce bez peněz.

Článek

V sobotu jsme se rozhodli vydat do Prahy, abychom si užili krásné adventní trhy. Prošli jsme se od hlavního vlakového nádraží, kdy jsme narazili na Václavské náměstí a místní trhy. Dále jsme pokračovali směr Staroměstské náměstí, kde se vyjímá krásný vánoční stromeček a tradiční adventní trhy. Pro naše děti to je neskutečný zážitek a pro nás čas, kdy si užijeme společné chvíle s rodinou. Když jsme se následně procházeli po Staromáku, narazili jsme na velmi zajímavou restauraci. Zaujal nás její název 420. Manžel okamžitě našel na internetu, že by se mělo jednat o novou restauraci Radka Kašpárka, který se stal obávaným porotcem v kulinářské soutěži MasterChef. Tam musíme zajít, řekli jsme si a lehce znaveni hladem jsme vyrazili vstříc teplu a jídlu.

Zážitek neuvěřitelný

Jen když jsme vstoupili dovnitř, dýchla na nás vůně novoty, dobrého jídla a luxusu. U vstupu se nás ujala hosteska, která nás posadila ke stolu a zeptala se, co si dáme k pití. Každý jsme si řekli to svoje a čekali jsme, až nám donesou jídelní lístek. Na první pohled opravdová nádhera v srdci Prahy. Když jsme dostali své nápoje, otevřeli jsme jídelní lístek. Právě zde začala minuta zděšení a toku myšlenek, jak se s touto situací popasovat. Za obědové menu s dezertem jsme se dočetli, že zaplatíme rovných 790 korun. To vše bez pití a případného spropitného navíc. Ale přeci teď neodejdeme, vypadalo by to hodně trapně.

A tak jsme si objednali polední menu, na které jsme všichni měli chuť. Pro děti jsme poprosili poloviční porci, cena však zůstala stejná jako za plnohodnotné menu. A co jsme si tedy dali? Měli jsme výtečnou houbovou kulajdu, k tomu domácí sekanou a manžel si dal smažené kousky ryby. Jako dezert jsme si objednali palačinky, na které naše děti měly velkou chuť. Poseděli jsme v útulné restauraci a užívali jsme si tu atmosféru, která zde panovala.

Do konce měsíce o rohlíku

Když však došlo na placení, zůstali jsme naprosto v šoku. Jen za hlavní chod, ve kterém byl předkrm, hlavní chod a dezert jsme zaplatili dohromady 3160 korun. Ale to bylo bez nápojů. Za dvě coly a dvě obyčejné minerálky jsme dohromady dali 300 korun. Jedno polední menu v restauraci nás tedy vyšlo na 3460 korun. To je opravdu velká suma. Mnozí si možná řeknou, proč jsme rovnou neodešli. Upřímně, když vás usadí milá hosteska, která vám donese vodu a poté teprve jídelní lístek, je vám více než trapné, abyste odcházeli. Do konce měsíce se bude muset naše rodina trochu uskromnit, abychom se nedostali do ještě větších finančních problémů.

Jeden oběd na Staroměstském náměstí nám totiž narušil rodinný rozpočet natolik, že bychom za to měli týdenní nákup pro celou naší rodinu. Co je však nutno podotknout, že restaurace je opravdu krásná a luxusní. Pokud si zde však budete chtít zařídit nějaké rodinné oslavy, je třeba si pořádně naplnit svou peněženku. A co si z toho bereme? Že už nikdy nevstoupíme do restaurace jen proto, že je vyhlášená a nachází se v centru města. Raději se najíme ve fastfoodu a možná ušetříme plno peněz.

Zdroj článku: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz