Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nicole Kidman dobyla Ameriku, měla však těžký život. Jednu dceru jí porodila náhradní matka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Nicole Kidman, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

Ačkoliv se narodila na Havaji, stala se patrně nejznámější australskou herečkou ve filmové historii a jednou z nejslavnějších filmových hvězd všech dob. Život se s ní ale nemazlil, a kromě úspěchu a slávy má za sebou i velmi náročné období.

Článek

Narodila se v Honolulu jako Nicole Mary Kidman, první ze dvou dětí Antonyho a Janelle Kidmanových. Její otec pracoval jako psycholog a matka byla biochemička. Rodina žila na Havaji v rámci studentského víza, které získali. Do své skutečné vlasti se malá Nicole pořádně podívala až ve třech letech, kdy se s rodiči vrátila do Austrálie. Už ve svých čtyřech letech začala navštěvovat hodiny baletu a možná i proto nemusela na svou první hereckou roli čekat dlouho, ale jen do šesti let.

I když to bylo jen v rámci živého betléma, kde se během vánočních vystoupení stala malým beránkem, byla spokojena. Podle Nicole to byla právě tato minirole, která ji nasměrovala k velké herecké slávě, za kterou si tvrdě šla. K baletu si proto brzy přidala i základy herectví a nevynechala jedinou přednášku ve škole. Ostatně v luxusní čtvrti australského Sydney, kde s rodiči žila, to nebyl vůbec problém. A pak už jen stoupala výš a výš a ukázala, že má pevnou vůli a píli.

Vdávala se na Štědrý den a dostala se na vrchol

Svůj filmový debut zažila v šestnácti letech v dobrodružném rodinném snímku z koňského prostředí Vánoce v divočině. O šest let později už o ní věděl celý svět. Nebo aspoň diváci, kteří zašli do kina na slavný thriller Úplné bezvětří, v němž si zahrála mořeplavkyni Rae. V roce 1990 navíc zažila i další životní úspěch. To, že se do kin dostal film Bouřlivé dny s Nicole Kidman v hlavní roli, není až tak zajímavé. Důležité je, že při natáčení tohoto filmu potkala svého prvního muže, jímž byl Tom Cruise.

Na Štědrý den roku 1990 si řekli své ANO. Bohužel to byl jeden z mála krásných okamžiků, který společně zažili. Měli totiž úplně stejný problém jako tisíce jiných, obyčejných párů, které znali. Ať se snažili sebevíc, nedařilo se jim založit rodinu. Obě těhotenství skončila špatně a herečka začala propadat depresím. Záchrana hollywoodského vztahu nepřišla ani s adopcí hned dvou dětí. Holčičky Isabelle a kluka Connora. Více než 10 let trvající manželství skončilo v roce 2001 rozvodem.

Bydlela u kamarádky, druhou dceru ji porodila náhradní matka

V soukromém životě tak herečka spadla na úplné dno. Nějakou dobu dokonce přespávala i s dětmi u své kamarádky. Postupně ale začala získávat velká ocenění za svou práci a dostala se znovu na pomyslný profesní vrchol. Jednoho dne potkala zpěváka country hudby Keitha Urbana. Toho si také v roce 2006 vzala za svého muže. Dokonce nechala novináře nakouknout do své předmanželské smlouvy. Za každý rok manželství zaplatí muzikantovi 640 000 dolarů, psalo se ve smlouvě, která následně obletěla svět.

Pokud by ale propadl drogám nebo alkoholu, smlouva bude okamžitě anulována a po rozvodu by nedostal ani dolar. A protože její manžel úspěšně dokončil léčbu, dočkal se brzy další odměny. Dne 7. července 2008 přivedla herečka na svět dcerku Sunday Rose a o dva roky později přibyla do rodiny další holčička. V té době však Nicole těhotná nebyla a dceru jí porodila náhradní matka za jistý úplatek. Dnes je herečka stále na svém vrcholu, v Hollywoodu je stále žádanou herečkou a rodinný život je naprosto klidný a spokojený.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Nicole Kidman

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz