Hlavní obsah

Rakouské moře za pět hodin autem: Neusiedler See nabízí nejdelší pláž i průzračnou slanou vodu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Rakouské moře za pět hodin autem: Neusiedler See nabízí nejdelší pláž a průzračně slanou vodu

Nechce se vám jezdit dlouhé kilometry na dovolenou jen proto, abyste byli u moře? Stejně tak vás neláká sousední Baltské moře, které je podle některých příliš studené? Co si zajet k moři do Rakouska, kam se autem dostanete za pět hodin?

Článek

Neziderské jezero se velmi často označuje a nazývá jako rakouské moře, a to nejen díky své rozsáhlé a překrásné vodní hladině, ale také dlouhé pláži, slané vodě a romantickému majáku, který je vidět na kilometry daleko. Neziderské jezero se nachází na hranici Rakouska a Maďarska, nedaleko slovenských hranic. V roce 2001 bylo toto jezero zapsáno na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Nachází se na území vesnice Podersdorf.

Na tomto místě navíc neuvidíte ani druhý břeh, což tomuto místu dodává atmosféru jako u moře. Oblast je ideální nejen pro ty, kteří milují turistiku, ale také pro rodiny s dětmi, které se chystají na svou týdenní dovolenou. Pokud milujete vodní sporty, fotografování nebo pěší turistiku, i vy si na tomto místě přijdete na své. A kdo má rád cyklistiku, jistě bude spokojený s tím, že se v okolí jezera nachází 3300 kilometrů dlouhé cyklostezky, které nabízí skutečně překrásný výhled na jezero a přírodní krásy v okolí.

Slaná voda, nejdelší pláž a dokonalá panoramata

Zajímavostí tohoto místa je fakt, že na tomto místě naleznete romantický maják, v bílo-červené barvě, který tuto lokalitu střeží již několik let. Nachází se na konci dlouhého dřevěného mola, které vede do samotného rakouského moře. Podersdorf se navíc může pochlubit nejdelší pláží na březích Neziderského jezera, která poskytuje výborné zázemí včetně převlékacích kabin, sprch a možností občerstvení. Pro děti jsou zde připravena dětská hřiště, zatímco sportovní nadšenci mohou využít služeb školy kitesurfingu, windsurfingu a jachtingu. V okolí jezera naleznete národní park Neusiedler See-Seewinkel.

Národní park se zabývá chovem dropů velkých, šedých skotů nebo vzácných čápů. Oblast v okolí jezera je navíc vyhlášená pro své sladké víno a vyhlášená vinařství, která jsou známá svými oceněními a kvalitou vína. Neziderské jezero je jednoznačně ideálním místem pro rodinné výlety. Tato lokalita je snadno dostupná jak z jižní Moravy, tak jižních Čech. Nachází se pouhých 50 kilometrů od Bratislavy a Vídně.

Vstupné za hubičku a k tomu dobrá restaurace

Celodenní vstupné na koupaliště činí pro dospělé 140 korun, pro děti do 14 let 100 korun a děti do 6 let mají vstup za pouhých 60 korun. Vstupné po 14. hodině je o polovinu levnější. Kromě sezení na dece u jezera jsou pro návštěvníky dostupná i dřevěná lehátka a travnaté plochy pro klidné opalování. Na místě se nachází i stánky s občerstvením, mořská restaurace a veřejné toalety.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz