Hlavní obsah
Cestování

Stěžujete si na nedostatek místa v evropských hotelech? V tom kapslovém se sotva otočíte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Bockaert, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Vítejte, váš pokoj je připraven. Typický pokoj v kapslovém hotelu

Japonsko nabízí cestovatelům řadu nevšedních zážitků, třeba přespání v kapsli za pár stovek. Kufr vám dají sice jinam, o svůj majetek se ale rozhodně obávat nemusíte. Do „pokoje“ by se však nevešel.

Článek

Spaní v kapsli

Prostor na spaní v kapslovém hotelu je minimalistický. Sotva se tam otočíte. V některých blocích na druhou stranu najdete ale i televizi. Kapsle poskládané nad sebou, jedna na druhé a v jednotlivých řadách, mohou ze začátku dělat potíže třeba klaustrofobikům. Pro jiné jde ale o vyhledávaný zážitek.

Do vrchních pater se dostanete pohodlně po schodech. Jednotlivé kapsle jsou uzavřené dveřmi, v některých částech hotelů pak jen závěsem. Se sociálním zařízením je samozřejmě třeba počítat na společné chodbě. Pokud hledáte spíše klid a soukromí, kapslové hotely nebudou pro vás tím pravým ořechovým.

Kde a jak kapslové hotely objednávat?

Na objednání tohoto nevšedního a pro mnohé bizarního hotelu není nic speciálního. Stejně jako u hotelů standardních vám postačí jen obyčejná mobilní aplikace. Vyberte, klikněte a místo ke spaní máte hned.

Tokio a Asakusa River Side

Kapslové hotely najdete kupříkladu v Tokiu, jen několik málo metrů od frekventované stanice metra Asakusa. Hotel Asakusa River Side. který budete mít při výlezu z metra na dosah ruky, vám nabídne hned 140 kapslí, ve kterých, pokud bude právě volno, můžete přespat. Kapsle jsou rozdělené zvlášť pro muže i ženy, nacházejí se tedy odděleně. To nicméně není ve stále hodně konzervativním Japonsku nic neobvyklého. Ceny tohoto hotelu se pohybují od 35 dolarů na noc. Levnější ubytování byste v okolí asi jen těžko hledali.

Z hotelu Asakusa River Side můžete vidět i pěkný výhled na řeku Sumida. Ani v okolí nebude nuda. Navštívit můžete v okolí i několik zábavných parků. Za zmínku stojí určitě i známý buddhistický chrám Senso-ji. Zkrátka a dobře, kapslový hotel tady může být sám o sobě atrakcí, a ještě vám poskytne ubytování a výchozí pod pro průzkum okolí.

Foto: Michael, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Vnější pohled na jeden z tokijských kapslových hotelů

Green Plaza Shinjuku

V tomto případě se jedná se výhradně o pánský hotel, ve kterém nechybí 630 kapslí na spaní, ani vířivka na střeše pod krásným, hvězdným širým nebem. Hotel se nachází v poměrně živé části nazývané Šindžuku nedaleko stanice metra se stejným názvem. Ceny za tento hotel se pohybují od 41 dolarů za noc. A ve kterém městě hotel Šindžuku najdete? Pořád se pohybujeme v Tokiu.

Hotely v oblasti Kobe/Ósaka

Asahi Plaza Shinsaibashi je kapslový hotel v centru Ósaky. Pokojů je zde 441 a ubytují zde muže i ženy, jen opět v oddělených částech. Za cenu 33 dolarů dostanete nejen ubytování, ale také bezplatnou saunu či japonské lázně. To nezní tak špatně, že? V blízkém Kobe mají zase mužský kapslový hotel Sannomiya se 104 pokoji.

A co Evropa?

Kapslové hotely v japonském stylu v Evropě zatím najdete spíše výjimečně. Přesto na ně narazit lze: Londým, Amsterdam, Valencia… Na druhou stranu můžete na některých evropských letištích vyzkoušet také tzv. „napcabs“, což je koncept, který se kapslovým hotelům trochu blíží. Pořád ale dostanete k dispozici výrazně větší prostor než v Japonsku. Země vycházejícího slunce je ale původní domovinou tohoto zajímavého konceptu. Tak když do kapslového hotelu, tak do Japonska!

Zdroje informací:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz