Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vlastní politický názor aneb už jste se dnes pohádali?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Autor/ka fotografie: Pixabay: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/cernobily-muz-osoba-tmavy-163403/

Politika - denní dávka rozčilení. A co teprve volby. Je možné si uhájit odlišný názor než mají členové rodiny nebo přátelé?

Článek

Volební období. Masáž ze stran kandidátů a politických stran sílí. Jeden slibuje modřejší oblohu, druhý trávu zelenější. Slibuje se zvýšení mezd (hlavně těch jejich, že) aby se pak část národa mohla vytočit tím, když se zvedne průměrná mzda, protože spousta lidí je těžce pod průměrem. A nesmíme zapomenout na důchodce! Slíbíme více, natěšený důchodce = hlas.

Když se většina národa přepne z hokejových trenérů na politology, začíná období dohadů, argumentování, rozhořčených debat a nevraživých pohledů.

Pak je tu babička nebo dědeček, který ve svém velmi volném čase sleduje debaty jako na běžícím pásu. Po dostatečné masáži přijde s tím, že ani ten Okamura není tak špatný. Samozřejmě je třeba zmínit, že za všechno může Babiš, Kalousek a každý kdo šel okolo. Tady je lepší se s babičkou či dědečkem rozloučit, že je čas omezit debaty, dojít si na čerstvý vzduch a popovídat si o něčem jiném. Pokud ani to nepomůže, tak sbohem po volbách.

U piva s přáteli se může situace také zvrtnout. I když si rozumíte ve všech směrech, politický názor může rozházet vztahy i těmi nejlepšími přáteli. Každý má svou pravdu a přesvědčit se nenechá.

Problém může být i mezi kolegy v práci, kde se s z politiky může spor ohledně finančního ohodnocení za stejnou práci (tohle si všichni nejčastěji vytýkají na vánočních večírcích). O dusno na pracovišti pak není nouze. Do doby než je po volbách, neshody vyšumí a kolegové si nenajdou jiná témata.

A jak to přežít ve zdraví? Téma politika neřešit s nikým, nebo jen s těm s kým vám přijde rozhovor smysluplný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz