Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co je rychlejší než blesk? Klepy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Tak jsem ti, Máňo, slyšela! Volala mi to Dáša, to budeš koukat.“ Znáte to? Určitě ano.

Článek

Ať už bydlíte ve městě nebo na vsi, všude se najde důchodkyně, která je pomalu lepší než kdejaký špion, odposlech a bulvár v jednom.

Každý v bytovce či paneláku má určitě nějakou paní, říkejme ji Nováková, která má přehled.

Statistiky příchodů a odchodů, frekvence vyvážení odpadů a příchodu pošťačky a mnohé další. Zrovna dnes cestou do obchodu naše místní paní Nováková lamentovala, u koho se jen mohla pošťačka zdržet, že už viděla auto támhle u večerky.

A nejlíp když se něco děje na chodbě. Lepší než Esmeralda! A neobvyklé auto před domem? Truhlář? Kdo bude mít novou kuchyň? S nadšením se utíká zeptat, ke komu že jedou.

„Jo Pospíšilovi ze čtvrtého? No to by mě zajímalo kde na to berou. Ani ne před měsícem tu parkovali nové auto. To je nějaký podezřelý. A jakou že to mají barvu? Nemáte obrázek? Já jen abych věděla, kdybych jednou.“

Ani vesnice ale nezahálí. Ideálně ráno, kolem 8. hodiny, když už jsou venku i poslední slepice se většinou u obchodu, kapličky nebo oblíbené lavičky sněm na téma kdo, co, kde, kdy a za kolik. Lepší se téhle ranní špičce vyhnout. Protože když nejste dlouho viděn/a, jste pak jako na vlastní tiskové konferenci.

Nejlepší ale je, když se dá městské či vesnické komando do pohybu. Ruce spojit za zadkem a pochodem chod, podívat se druhým do zahrad, při troše štěstí a vytažených žaluziích se podívat, zda nebude něco v okně vidět.

Ideálně se pak cestou zpět takzvaně pověsit na plot dole u Máni, která na procházku nešla a vše ji za tepla s nějakým tím přisazením si povyprávět. Znáte to lidové rčení - Na návsi si člověk p*dne a v krámě už je po…

Je vám to povědomé? No já si myslím. Ale přiznejme se. Každý u nás už někdy předal tu „horkou novinku“ dál, protože prostě wow. A pak jistě máte taky v okolí někoho, o kom víte, že mu/jí nemůžete říct nic důležitého, protože se vám to vrátí z druhé strany.

Takže. Co je u vás nového? :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz