Hlavní obsah

Wall Street si zamilovala tyto tři akcie. Měli byste je koupit?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Přitažlivost těchto tří společností je založena na různých trendech

Článek

Analytici z Wall Street nedávno zvýšili cílové ceny tří slibných akcií s výrazným potenciálem růstu. Jedná se o společnost Johnson Controls (JCI), Albemarle (ALB), která se zabývá stavebními technologiemi, a Owens Corning (OC), která se specializuje na střešní krytiny, izolace a dveře.

Johnson Controls je významným hráčem v oblasti snižování emisí uhlíku a zvyšování efektivity budov. Systémy vytápění, větrání a klimatizace (HVAC), řídicí systémy budov, software a sada propojených řešení OpenBlue jsou velmi žádané. Majitelé komerčních budov do těchto systémů investují kvůli jejich účinnosti a snižování emisí skleníkových plynů. Analytici společností JPMorgan a Jefferies zvýšili cílové ceny této akcie vzhledem k dobrému výhledu zisku společnosti na rok 2025 a rozšiřujícímu se počtu nevyřízených komerčních zakázek.

Očekává se, že poptávka po technologiích společnosti Johnson Controls poroste, zejména v datových centrech, která tyto systémy potřebují pro podporu rozvíjejících se aplikací umělé inteligence. Pozitivní vliv na výhled akcií společnosti má také nastupující změna generálního ředitele a probíhající proces restrukturalizace. Již oznámený prodej divize HVAC pro rezidenční a lehké komerční využití společnosti Bosch za vysokou částku 8,1 miliardy USD a spekulace o prodeji divize alarmů ADT odrážejí odhodlání společnosti zvýšit své zaměření. Současný generální ředitel George Oliver je na odchodu do důchodu, jakmile bude nalezen jeho nástupce, což vyvolává očekávání ohledně možných změn, které by mohly společnost dále pozvednout.

Další akcií, u níž došlo k navýšení cílových cen, je Albemarle, těžař lithia, jehož vyhlídky by měly zazářit s rostoucí výrobou elektromobilů. Rostoucí poptávka po lithiu v důsledku používání baterií pro elektromobily výrazně zvyšuje cenu lithiových sloučenin a následně i tržby a zisky společnosti Albemarle. Snahy o oživení čínské ekonomiky stimulují poptávku po elektromobilech, což následně zvyšuje výrobu baterií a poptávku po lithiu. Debata o akciích společnosti Albemarle však přesahuje rámec poptávky po lithiu. Předpokládaný nedostatek spolu se společenskými obavami ohledně míry nových projektů těžby lithia vyvolávají otázky ohledně dlouhodobého výhledu cen lithia a následně i růstových vyhlídek společnosti Albemarle.

Pokud jde o společnost Owens Corning, která se specializuje na střešní krytiny, izolace a dveře, analytici jsou povzbuzeni nedávným zlepšením na trhu s bydlením. Wells Fargo zvýšila cílovou cenu akcií společnosti s ohledem na nedávné dobré výsledky v sektoru bydlení. Začátkem letošního roku společnost Owens Corning učinila příznivý krok, když získala společnost Masonite, která vyrábí interiérové a exteriérové dveře, čímž rozšířila portfolio výrobků společnosti Owens Corning a její působení na severoamerickém trhu s rezidenčním bydlením. Pokud získaná společnost dosáhne plánovaných synergií ve výši 125 milionů dolarů, bude se jednat o lukrativní krok – nákup společnosti Masonite za pouhý 6,8násobek jejího zisku před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) na dně cyklu trhu s bydlením.

Přitažlivost těchto tří společností je založena na různých trendech a vývoji v odvětví, a to na realistických ekologických ambicích, propagaci elektromobilů a oživení trhu s bydlením. Společnosti Johnson Controls, Albemarle a Owens Corning nabízejí zajímavý potenciál pro investory, kteří chtějí využít těchto rostoucích oblastí trhu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz