Hlavní obsah
Cestování

Vyložit kufry a čau. Na pražském letišti se zkrátí čas na parkování zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cestujzababku

Letiště Václava Havla od května zkrátí dobu pro parkování zdarma.

Článek

Bezplatné parkování na Letišti Václava Havla je oblíbeným způsobem, jak někoho na letišti vysadit nebo naopak po příletu nabrat. Doposud bylo možné vjet na expresní parkoviště letiště a prvních 15 minut neplatit ani korunu. To se ale změní.

Od května se tento časový údaj zkrátí z 15 na 10 minut. Řidiči tak budou muset vyzvednutí svých blízkých po příletu plánovat ještě lépe než doposud. Podle člena představenstva letiště Puchalského to ale pro většinu lidí nebude problém: „Dle našich dostupných dat již nyní téměř 90 procent řidičů vyjíždí z expresního parkoviště do 10 minut, změna se tedy dotkne malého množství našich zákazníků.“

Za prvních 10 minut tedy nezaplatíte nic. Následně se vám bude počítat sazba 100 Kč na 30 minut, což vychází 200 Kč/hod., což je stejná cena jako nyní. Cestující budou muset být při vykládání kufrů rychlí. A tak příležitost začít létat pouze s příručním zavazadlem.

Další novinkou bude přeměna parkoviště PB Economy na třetí expresní parkoviště. Znamená to, že od května budou návštěvníci letiště moct prvních 10 minut zdarma parkovat hned na třech místech: Před Terminálem 1, před Terminálem 2 u příletů a před Terminálem 3 u odletů (na estakádě, nahoře).

Po příletu už nebudete muset jezdit výtahem o patro výš. Bude možné vás vyzvednout přímo v úrovni příletů. Všechna parkoviště budou také nově vybavena moderní světelnou signalizací u závor a přesnějšími kamerami na čtení registračních značek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz