Hlavní obsah
Cestování

Začal platit zimní letový řád: Vyrazíte do tepla, nebo na hory?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cestujzababku

letenky

Vyměnit pár chladných dní za teplo a sluníčko nebude letošní zimu těžké. Nabídce lákavých letů od aerolinek i cestovních kanceláří totiž bude těžké odolat. Jaké jsou novinky letového řádu z Prahy?

Článek

Koncem října vždy dochází ke změně letových řádů, některé lety po letní sezóně končí, některé pokračují a některé jsou v nabídce nově. Letiště Praha (a nejen to) na následující zimu poskytne zajímavé příležitosti pro to vyměnit pár dní nebo týdnů zimy za teplo, slunko a pláž. Navíc to ani nemusí být dražší než tradiční zimní dovolené na horách. A nebudete muset řešit, zda bude sněžit nebo ne.

Dobrou zprávou je, že nemusíte být ani zkušení cestovatelé, protože letošní zimní letový řád nabízí několik exotických charterových spojení od cestovních kanceláří. CK Čedok začíná létat na Srí Lanku, Zanzibar nebo Madagaskar. CK Fisher zase do Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu.

Teď už jen vydržet, připravit se na odlet na poslední chvíli a pohlídat si libové last minute ceny. Můžete se tak totiž dostat na cenu zájezdu i s hotelem a stravou, která je nižší než letenky samotné. Pokud však zvládnete cestování na vlastní pěst, máte v zimě daleko víc možností, kam vyrazit - z tohoto seznamu si vybere opravdu každý.

A co další nová letecká spojení z Prahy? Mimo sezónu můžete zaletět s Ryanair na Sicílii (Catania), do Španělska (Malaga), do Velké Británie (Nottingham) nebo do Albánie (Tirana). Na trase do Albánie navíc od prosince bude létat i Wizzair. Malaga v loni v březnu hlásila 28 stupňů, takže kdo myslí, že na konci zimy toho už bude mít plné zuby, projeďte termíny.

Eurowings začínají létat do Maroka a za řeč stojí i jejích přímá linka na Madeiru, ostrov věčného jara. Pravděpodobně to nebude na koupačku, ale zažili jsme tam o Vánocích 20 stupňů. Holdujete-li spíše městům, než přírodě, pohlídejte si lety z Prahy do Florencie (letecká společnost Volotea), nedávná novinka, rychle, než to zruší :) A pokud se už roky chystáte do Říma, tak vězte, že v lednu tam je z celého roku úplně nejmíň lidí. Letos tam létají Ryanair a Eurowings.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz