Článek
Verze z kuřecího masa je navíc lehčí, ale přesto krásně šťavnatá a plná chuti.
TIP! Podávejte s jemnou bramborovou kaší a trochou dušené zeleniny – jednoduchá kombinace, která vás nezklame a udělá tak z nedělního oběda i skvělé nutričně vyvážené jídlo.
Ingredience:
- 500 g mletého kuřecího masa DZ Klatovy,
- 1 velká cibule,
- 1 červená paprika,
- olivový olej,
- chilli vločky (lze vynechat),
- 2 stroužky česneku,
- lžičku sladké nebo uzené papriky,
- 300 g tvrdého sýra (gouda, eidam, ementál),
- 2 vejce,
- lžičku oregana nebo tymiánu,
- sůl,
- pepř;
- na glazuru: 3 lžíce kečupu, lžíce medu, lžíce worcesteru.
Postup:
- Cibuli a papriku pokrájejte najemno a orestujte spolu se špetkou chilli, které dodá sekané příjemný říz, na troše oleje doměkka.
- Během smažení osolte. Nakonec přidejte nasekaný nebo prolisovaný česnek, zasypejte paprikou a ihned stáhněte z ohně.
- Maso smíchejte s nastrouhaným sýrem a vejci a ochuťte oreganem, nasekanou petrželí, solí a čerstvě mletým pepřem.
- Nakonec vmíchejte orestovanou zeleninu, na plechu (klidně ho vyložte pečicím papírem, abyste si ušetřili mytí připeklé šťávy) vytvarujte do šišky, lehounce pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 20 minutách potřete glazurou z kečupu, medu a worcesterové omáčky a pečte ještě asi 20 minut, až je maso propečené.
- K sekané si můžete připravit jemně vyšlehnou kaši s rozpuštěným máslem navrchu a libovolnou vařenou zeleninou.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Více informací naleznete na:





