Hlavní obsah

Pikantní kuřecí sekaná s červenou paprikou

Foto: Chmarjaa

Kuřecí sekaná

Sekaná patří mezi ta jídla, která dokážou během chvilky provonět celý domov a přivolat k tabuli i ty největší odpůrce nedělních obědů.

Článek

Verze z kuřecího masa je navíc lehčí, ale přesto krásně šťavnatá a plná chuti.

TIP! Podávejte s jemnou bramborovou kaší a trochou dušené zeleniny – jednoduchá kombinace, která vás nezklame a udělá tak z nedělního oběda i skvělé nutričně vyvážené jídlo.

Ingredience:

  • 500 g mletého kuřecího masa DZ Klatovy,
  • 1 velká cibule,
  • 1 červená paprika,
  • olivový olej,
  • chilli vločky (lze vynechat),
  • 2 stroužky česneku,
  • lžičku sladké nebo uzené papriky,
  • 300 g tvrdého sýra (gouda, eidam, ementál),
  • 2 vejce,
  • lžičku oregana nebo tymiánu,
  • sůl,
  • pepř;
  • na glazuru: 3 lžíce kečupu, lžíce medu, lžíce worcesteru.

Postup:

  1. Cibuli a papriku pokrájejte najemno a orestujte spolu se špetkou chilli, které dodá sekané příjemný říz, na troše oleje doměkka.
  2. Během smažení osolte. Nakonec přidejte nasekaný nebo prolisovaný česnek, zasypejte paprikou a ihned stáhněte z ohně.
  3. Maso smíchejte s nastrouhaným sýrem a vejci a ochuťte oreganem, nasekanou petrželí, solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Nakonec vmíchejte orestovanou zeleninu, na plechu (klidně ho vyložte pečicím papírem, abyste si ušetřili mytí připeklé šťávy) vytvarujte do šišky, lehounce pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 20 minutách potřete glazurou z kečupu, medu a worcesterové omáčky a pečte ještě asi 20 minut, až je maso propečené.
  5. K sekané si můžete připravit jemně vyšlehnou kaši s rozpuštěným máslem navrchu a libovolnou vařenou zeleninou.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Více informací naleznete na:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz