Hlavní obsah
Názory a úvahy

Papírová brčka? Na každém výrobku by měla být alespoň tři!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Aninge Fetzer, www.pexels.com

Snaha šetřit přírodu a být více „eko“ je určitě v pořádku. Ale papírová brčka? To je snad ten nejhorší nápad, který byl vymyšlen a realizován. Zkoušel to ten „tvůrce“ na několika produktech? A neměl jediný problém? Tomu se snad ani nedá věřit.

Článek

Občas si koupím takové to malé pitíčko s brčkem. To zná asi každý. Hojně je využívají maminky pro své děti. Je to ideální pití na cesty nebo do kapsy. Nedávno jsem se bavila s kamarádkou, která má dvě děti. Já jsem si právě koupila toto malé krabičkové pitíčko a chtěla jsem si ho „zprovoznit“. Nemohla jsem to za boha tím papírovým brčkem propíchnout. Kamarádka se mi začala smát. Když jsem se podívala na konec brčka, kterým mělo jít ten malý kulatý otvor propíchnout, byl zcela zdeformován.

Otvor jsem tedy propíchla klíčem a pak do něj vložila toto skvělé papírové brčko. Kamarádka mi říkala, že je někdy zcela nemožné, nechat děti si to otevřít samotné. Když byla ještě plastová, tak i malé dítě si s tím hravě poradilo, a tím se učilo i jisté zručnosti a samostatnosti. No, s tím je teď celkem konec. Děti se někdy snaží, ale prostě otvor neprobodnou, navíc brčko zcela zničí. Když se jim to už konečně podaří propíchnout, tím jak se snaží a musí vyvinout určitou sílu, tak se skoro vždy pocákají.

Kamarád si zase občas rád koupí burgery z rychlého občerstvení a dá si k tomu malou limču v kelímku. Pochopitelně s brčkem. Limonádu nechce vypít hned a občas si ji bere do auta, aby měl i na delší cestu pití. Co se ale za chvilku stane s tím senzačním papírovým brčkem? Ano, začne se rozmáčet. To je opravdu něco tak odporného. Já jsem ze zvědavosti neváhala, a i když tato občerstvení moc nenavštěvuji, zajela jsem tam a koupila si malou limču v kelímku a vzala si brčko. Pití jsem si šetřila stejně jako kamarád. Na konci bylo brčko opravdu rozmočené, až mi to limonádu znechutilo.

Nebylo by lepší místo brček dělat zobáček pro snadnější pití? Když si někdo koupí kávu na benzince a bere si víčko, má to takový skvělý zobáček, kterým se z kelímku dobře pije. Proč to tedy neudělat i na malých krabičkových pitíčkách? Člověk by se nemusel rozčilovat s nějakým propichováním, které je někdy opravdu spíše bojem o nervy. Dnešní doba nabízí přece tolik možností. Kde kdo přichází s inovacemi, ale toto ještě nikdo nevymyslel. Tak třeba se jednou dočkáme my, co si občas toto pití koupíme a stejně tak maminky a jejich děti.

Anketa

Vadí vám papírová brčka?
Ano, papírová brčka jsou nepraktická.
100 %
Ne, papírová brčka mi nevadí.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz