Hlavní obsah

A nyní prezident Putin… Teda Zelenský

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Biden_rally_at_Bowie_State_University_(52485660899).jpg

Přeřeky Joe Bidena se kupí, obavy o jeho mentální stav vzrůstají a s nimi sílí i tlak na jeho odstoupení od kandidatury. K tomu se však Joe Biden nechystá.

Článek

Náchylnost k přeřekům a neschopnost vzpomenout si, jak chce dokončit větu se u Joe Bidena neprojevila přes noc. Nicméně se tomuto jeho problému dostává v posledních dnech řádově více pozornosti s blížícími se prezidentskými volbami a s blížícím se potvrzením nominace prezidentského kandidáta demokratické strany.

Joe Bidenovi uškodilo jeho vystoupení v předvolební debatě s Donaldem Trumpem 27. června, ve které měl řadu slabých momentů. Právě po ní se objevila vlna volání po jeho odstoupení od kandidatury. Joe Biden nicméně obratem dvakrát „tvrdohlavě zatweetoval“ (napsal na sociální síť X), že nehodlá odstupovat.

5. července pak prohlásil, že je hrdý na to, že byl první černošškou ženou, která kdy sloužila s černošským prezidentem.

Zatímco si Joe Biden zjevně nechce připustit svoje problémy, tak se od podpory jeho kandidatury odvrátil známý herec George Clooney, dlouholetý podporovatel demokratické strany a demokratických kandidátů. 10. července vyšel na webu The New York Times článek, v němž vyzývá Joe Bidena, aby odstoupil od své kandidatury, resp. apeluje na demokratické senátory a členy Sněmovny reprezentantů, aby požádali Joe Bidena o totéž.

Během summitu NATO 11. července pak Joe Biden při předávání sla prezidentu Zelenskému pak tohoto označil za Prezidenta. Ač se okamžitě opravil a věc se pokusil zamluvit tak, že se tolik soustředí na porážku Putina, tak si v momentě, kdy je na každé jeho slovo upřena pozornost, označením prezidenta Ukrajiny jménem jeho úhlavního rivala vůbec nepomohl. Jako by to nestačilo, tak při tiskové konferenci, kde již sám předstoupil před novináře, když odpovídal na dotaz, ještě označil svou viceprezidentu Kamalu Harris za „viceprezidenta Trumpa“. Krom toho i tam měl řadu momentů, kdy nebyl schopen dokončit větu. Na stejné tiskové konferenci však opět prohlásil, že nehodlá odstoupit od kandidatury.

Dodejme , že podle průzkumu ABC News si celých 67 % voličů a 62 % demokratických voličů přeje, aby Joe Biden odstoupil ze své kandidatury na prezidenta. Tlak je silný a uvidíme, ještě v dalších dnech, zda mu Joe Biden bude stále tak zarytě vzdorovat.

Oproti tomu se však dle průzkumu institutu pro veřejné mínění Marist Poll jsou prefence Joe Bidena oproti Donaldu Trumpvi v poměru 50 % ku 48 % a stejně je na tom i Kamala Harris či případný jiný myslitelný náhradník Joe Bidena. Vypadá to tedy, že zatímco si voliči přejí, aby Joe Biden od kandidatury odstupil, stejně je pro ně většinově, byť „o chlup“ přijatelnější než Donald Trump.

Donald Trump se Bidenově mentální kondici dlouhodobě vysmívá a očividně si v situaci, kdy jeho oponent vypadá, že ztrácí mentální schopnosti, libuje. Již s určitou pravidelností imituje jeho zmatenost. V březnu při své kampani ve státě Georgia si při té příležitosti postěžoval, že kdykoliv imituje zmateného Joe Bidena snažícího se dostat z pódia, oni (zřejmě média) to ukáží s komentářem, že Donald Trump nebyl schopen se dostat z pódia.

Zmíněný přeřek, kdy Biden prohlásil Trumpa za svého viceprezidenta okomentoval Donald Trumpa na sociální sítí Truth Social slovy „Skvělá práce, Joe.“

Zatímco se Donald Trump Joe Bidenovi na veřejnosti vysmívá, v ústraní možná doufá, že Joe Biden neodstoupí a nepříjde tak o protikandidáta s tak zjevnou slabinou, která nabízí další a další příležitosti k útokům a tíží voliče.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz