Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Opilí řidiči mi nevadí, vadí mi ti, co nesvítí ve dne, a ti, co jezdí na dálková v noci a netlumí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik.com - obrázek zdarma

Nepoznám opilého šoféra, co jede proti mě. Možná, pokud přede mnou jede delší dobu a trošku kličkuje. Neschvaluji to. Ale nemusí být opilej, třeba nemá den.

Článek

Co ale poznám zcela spolehlivě, tak že auto jedoucí proti mně ve dne nesvítí. A ideálně je ještě šedé, nebo v zimě bílé. Neviditelné. Já sám mám starý křáp z roku 2001. Má automatické zapínání svítidel. Často potkávám auta stará tak max. 10 let, co prostě nesvítí. To jsou ti nebezpeční. Řidičák na rok do čistírny by je snad vyléčil.

Pokud vědí, že si neumí zapnou svítidla, mají si nechat automatiku dodělat. Někdy to jde i softwarově. Do tisícovky v pohodě. Ne, tito šoféři jsou opravdu nebezpeční, rok v MHD nebo pěšky by je naučil.

Další kategorií jsou řidiči, co jim říkám vánoční stromeček. Jedou na ve tmě na dálková, k tomu třeba denní svícení a někteří i mlhovky. Šest světel proti vám, ideálně ještě když prší a vše se odráží na všechny strany je opravdu to nejhorší, co může v noci být.

Nevidíte nic, koukáte na krajnici, brzdíte. A boreček si sviští kilečkem jako by se nechumelilo. Tady bych to viděl na dva roky a psychotesty. S tím, že je nechat civět hodinu do 500 W halogenu z půl metru, aby si to zapamatovali.

Pořád se honí emise, alkohol, drogy…ale tady ti páni silnic dostanou max. pětistovku bez bodů a jezdí beze světel vesele dále. Nebo právě s mnoha světly navíc. To jsou ti praví, co je potřeba dostat ze silnic na nějaký čas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz