Hlavní obsah
Názory a úvahy

Podivná hra europoslance Z.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslanec Zdechovský vs. dezinformátor Bulíř.

Článek

Možná jste zaregistrovali nejnovější kauzičku vztahující se ke známému europoslanci Tomáši Zdechovskému a neznámému a kontroverznímu aktivistovi Matouši Bulířovi. Tito dva pánové se na sociálních sítích dostali do názorového sporu, který vyvrcholil napadením Bulíře.

O co tam šlo - jelikož jsem ani jednoho při této konfrontaci nedržel za ruku, vycházím jen z toho, co jsem našel v médiích a hlavně na sociálních sítích, především Twitteru europoslance Zdechovského: Matouš Bulíř, který pobývá na Ukrajině a postuje odtamtud různá videa, se obul do p. Zdechovského s osočením, že na Ukrajině nikde neviděl západní vojenskou techniku, a že tedy naše peníze končí bůhvíkde. Zároveň vyzval p. Zdechovského, aby za ním přijel na Ukrajinu a přesvědčil se na vlastní oči.

Tomáš Zdechovský v reakci na tuto výzvu zapochyboval, že se Bulíř skutečně na Ukrajině nachází a vyzval veřejnost, aby mu o Bulířovi a jeho působení na Ukrajině podala nějaké informace. Zároveň oznámil, že Bulířovo video už na Ukrajině koluje a že se „tam na něj těší.“

Během pár dnů pak těšení přešlo ve skutek, kdy byl Bulíř nějakým Čechem, působícím v ozbrojených silách Ukrajiny, chycen, zmlácen a následně pak odeslán zpět do Čech. Záznam z této „exekuce“ ve formě audia a fotografie pak p. Zdechovský s neskrývanou radostí sdílel na Twitteru.

Informace o tom, jak Bulíř dopadl, nejsou k dispozici, protože on sám, ačkoliv předtím aktivně psal na sítích, se zatím nikde nevyjádřil. Nicméně když se na to podíváme s odstupem, vypadá to, že banální verbální přestřelka na sítích přerostla v něco, co by mohlo být v civilizované zemi považováno i za trestný čin.

Rozhodně netvrdím, že p. Zdechovský někoho zaúkoloval, aby si Bulíře na Ukrajině „podal“, ale jeho výrok, že Bulířovo video už na Ukrajině koluje, že se „tam na něj těší“ a zároveň neskrývaná radost z fyzické odplaty, naznačují, že přesně o takový výsledek mu nejspíš šlo.

Je smutné vidět politika v tak vysoké pozici, který se prezentuje veřejnosti infantilní mstivostí a sdílením záznamů násilných útoků vůči svým oponentům. A nic na tom nemění ani skutečnost, že onen oponent rozhodně není žádný člen Rychlých šípů.

Protože někoho zmlátit za názor - byť hloupý - nemá nic společného ani s morálkou, ani se zákony.

Nevím jak voliči p. Zdechovského, ale já bych od svého europoslance vyžadoval kromě nadhledu a schopnosti ustát i nepohodlné názory, hlavně aktivní práci v europarlamentu, namísto hašteření na sítích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám