Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rusko není jediný nepřítel. A ani ten nejhorší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Takřka v přímém přenosu můžeme sledovat masivní teroristický útok radikálních islamistů z organizace Hamás vůči státu Izrael a především jeho civilnímu obyvatelstvu.

Článek

Média i sociální sítě jsou přeplněny záběry z Izraele, kde islamisté z palestinského Hamásu spáchali a stále páchají nevýslovná zvěrstva vůči obyvatelům židovského státu. Když si odmyslíme éru Islámského státu, jedna se o nejhorší teroristický útok od pádu Dvojčat.

Ovšem éru IS bychom si rozhodně odmýšlet neměli, protože Palestinci útočí právě v jeho duchu. Není to sofistikovaný útok na centra politické a ekonomické moci, jaký se povedl Usámovi, je to odporné vraždění všech, co jsou poblíž, civilista, muž, žena, dítě, stařec… a co je ještě odpornější, jsou únosy. Civilizovaný člověk se brání pomyslet na to, co se asi v zajetí děje uneseným ženám a dívkám.

Není těžké si odpovědět na otázku, co vedlo Hamás k útoku. Byla v tom především snaha zhatit mírová jednání mezi Izraelem a sunnitskými arabskými státy. „Zaútočíme, Izrael drtivě odpoví a my pak budeme do kamer ukazovat mrtvá novorozeňata, jak máme po léta ve zvyku. Muslimové celého světa ruku v ruce se salónními západními levičáky odsoudí židovské barbarství a izraelsko-arabské sbližování bude /na čas/ zažehnáno.“ Jak prosté.

Jenže druhým hybatelem je islám. Náboženství, které je oněmi salónními levičáky považováno za náboženství míru, ačkoliv se nám už mnoho staletí snaží dokázat opak. Víra v mírumilovnost islámu je stejně naivní a nebezpečná jako víra v mírumilovnost Ruska. Mezi nebezpečím plynoucím z Ruska a islámu je ale jeden zásadní rozdíl: Rusko se v historii střídavě přiklánělo a odklánělo od Západu, bojovalo na jeho straně, bojovalo i proti němu. Záleželo jen na jeho vládcích, jak nastavili svoji politiku, jestli Západ vnímali jako inspiraci, nebo jako hrozbu. A Rusové poslechli, dělali to, co po nich báťužkové chtěli. Rus není zrovna sebevědomý, aktivní občan. Kam ho načálstvo nasměruje, tam pochoduje. A když mu vládce řekne, že teď je Západ dobrý kamarád, prostě pokrčí rameny a bude to respektovat. Báťuška nakazal, što zdělať?

Ne tak islám. Ten se už 1400 let snaží nahradit jiná náboženství. A především jeho Abrahámovskou konkurenci. Nemá centrální autoritu, která by řekla: „A teď je západ kámoš.“ I když se jednotlivé muslimské země mohou snažit tuto politiku centrálně provádět, hravě jim ji deklasuje kdejaký imám, který přesvědčí své ovečky, že vzorný muslim musí nenávidět! A takových imámů jsou milióny, z toho minimálně desetitisíce v Evropě. Jejich dílo můžeme vidět v ulicích západních měst, kdy nejen palestinští muslimové oslavují současný terorismus.

Jestliže tedy doufáme, že až se Putin odebere do pekla, tak na jeho místo přijde někdo racionálnější, tak u dokonale decentralizovaného islámu na to můžeme zapomenout. A teroristé, co budou toužit zabíjet nevěřící, se narekrutují i v té nejzapadlejší mešitě. Jakkoliv nám to nyní tváří v tvář ruským zvěrstvům na Ukrajině přijde nepatřičné a cynické, tak nejnebezpečnější nepřítel západu je radikální islám. Pro strážce korektnosti zdůrazňuji RADIKÁLNÍ islám. Západ by to měl mít stále na mysli a být na to připraven. Aktuálně musí počítat s tím, že v Evropě začne další vlna islámského terorismu, protože muslimové žijící v Evropě se zcela jistě nebudou chtít zahanbit svými palestinskými bratry v Alláhu. A jsou jim snadno dostupné technologie, které se otestovaly na Ukrajině a které nyní Arabové použili v Izraeli, především svrhávání náloží z dronů. Což může být obzvláště ničivé v případě společenských akcí, na nichž je vysoká hustota návštěvníků. Slavnosti, sportovní utkání atd. Není těžké si představit, co by nastalo, kdyby na přeplněné tribuny stadionu někdo z dronů shodil několik náloží. Co by nedokázaly ony, dokázal by hrůzou hnaný dav lidí.

Jsou na to evropské bezpečnostní složky připraveny?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám