Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rusové a jejich nepřátelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Rusové mají zvláštní vlastnost. Vidí všude nepřátele. A tam, kde žádní nejsou, si je vymyslí.

Článek

K ruské mentalitě patří odjakživa podivná patologická porucha. Trpí neustálým pocitem ohrožení a všude vidí nepřátele. Dokonce ani svým spojencům tak úplně nevěří. Stačí, aby si spojenec dovolil nebýt zcela bezpodmínečně oddán a stane se nepřítelem raz dva. Před Rusem je radno mít se na pozoru, jen pouhým slovem se snadno zařadíte mezi jeho nepřátele. A s těmi se oni nemažou.

Takovým nepřítelem se novináři Alexandru Mitrofanovi, etnickému Rusovi, aktuálně stal papež František. Není to jeho první nepřítel, za posledních 20 let, co jeho komentáře čtu, se na této pozici už vystřídala celá řada osobností a papež Fanda si tak nemá k čemu gratulovat. Kdyby ale četl pana Mitrofanova jako já, jistě by si rozmyslel, co má a nemá říkat. Především nemá vzpomínat na stovky let mrtvé ruské osobnosti. Jestli je totiž Rus Mitrofanov na něco obzvláště alergický, jsou to proruské řeči. A zmínit se pozitivně o caru Petru I. nebo o Kateřině Veliké je v jeho očích drzost nejvyššího kalibru. Rozpálil se do běla, popadl brk a na odvetu nečekal. Jeho slova si otec František za rámeček nedá. Snad se nad sebou zamyslí a propříště si dá pozor na pusu, protože naštvat pana M. dvakrát za sebou nechce nikdo.

Vemte si prosím příklad a před panem Mitrofanovem se v žádném případě nezmiňujte o Ciolkovském, Mendělejevovi nebo caru Mikulášovi. Začal by se na vás zlobit a to on vskutku umí. Mrtví ruští velikáni jsou prostě tabu.

Rozumíte? Tabu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám