Hlavní obsah
Lidé a společnost

Měli mrtvolu šest let v posteli. Hodilo jim to parádní balík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Mrtvola v posteli vynesla 216 tisíc dolarů

Úplně jako z amerického filmu Psycho. Na rozdíl od matky v Hitchcockově horroru to měl nebožtík z Kansasu pohodlnější – poležel si šest let v posteli. Jen trochu nedobrovolně vydělával své dceři a zeťovi.

Článek

Mika Carolla, který se před svým odchodem do důchodu živil jako zaměstnanec telekomunikační firmy, ještě za života zlobilo srdíčko, a tak mu lékaři implantovali kardiostimulátor. Díky tomu se také následně přesně zjistilo, že Mike zemřel v roce 2016 ve věku 81 let.

Láska dcery v tom asi nebyla

Ono se někdy stává, že člověk na tatínkovi visí a nedokáže se s ním rozloučit. Ale to nejspíš nebyl případ Lynn Ritterové a jejího manžela Kirka. Nakonec to byl právě Kirk, kdo nahlásil smrt svého tchána, ovšem až v roce 2022. Policii z Overland Park v Kansasu čekalo nemilé překvapení.

Mumie nejsou jen filmech

Mike Carroll si v posteli ve svém vlastním domě pobyl hezkých šest let po smrti a jeho tělo za tu dobu prošlo přirozenou mumifikací. Zda dcera a zeť, kteří v tomto domě bydleli také, tatínka během těch šesti let v ložnici pravidelně navštěvovali (jak by nejspíš činili, kdyby ležel na hřbitově) se ve zprávách neuvádí.

Přišli si na 216 tisíc dolarů

Bezpracné podnikání v podobě neoznámení úmrtí a pobírání důchodu za zemřelého tatínka se „mladým“ vyplatilo, tedy alespoň dočasně. Lynn a Kirk Ritterovi (oba 61 let) podle prokuratury celých šest let pokračovali ve vybírání Carrolova bankovního účtu, na který mu pravidelně měsíc co měsíc chodil důchod a sociální dávky. A 216 tisíc babek, které si takto „vydělali“, to už je pěkná sumička.

Rodina si myslela, že Mike stále žije

Vztahy v rodině nejspíš obecně nebyly kdovíjak vřelé. Jak jinak si vysvětlit, že se ostatní příbuzní domnívali, že Carrol je stále naživu. Jeho neteř Janet Carrollová z Iowy v rozhovoru pro The Cansas City Star uvedla, že jí a ostatním byly podsouvány různé výmluvy, proč Mike nemůže zvednout telefon nebo přijmout návštěvu. „Byl nám odepřen kontakt s ním,“ řekla. „A teď už víme, proč.“ Ale ruku na srdce, opravdu nikdo nemohl přijet „neplánovaně“ na návštěvu podívat se na Mika? Nebylo jim to celých šest let divné?

V únoru půjdou před soud

Už brzy se mají manželé Kirkovi dostavit k federálnímu soudu, aby čelili několika obviněním. Možná se dozvíme, proč vlastně Kirk po šesti letech na policii volal, aby oznámil tchánovo úmrtí. Po Mikeovi se viditelně nikdo moc intenzivně nesháněl, a tak by se jim nejspíš ještě nějakou dobu dařilo přivydělávat si díky tchánovu důchodu. Že by přece jen zafungovalo svědomí?

Nejen v Americe se takto podniká

I na Slovensku se našel podobný vykuk. Nicméně, dvaapadesátiletý muž z Rožňavské tělo své mrtvé matky alespoň pohřbil, i když jen ve sklepě… A její důchod vybíral jen několik měsíců, takže si nevydělal tolik, jako jeho „kolegové“ z Kansasu. Kromě neoprávněného čerpání finančních prostředků ovšem čelí i obžalobě o hanobení těla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz