Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pelé nemá klid ani v hrobce: Další údajná dcera fotbalové hvězdy žádá o exhumaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Raimundo Rosa/A Tribuna, Public domain, via Wikimedia Commons

Pelé je označován za nejlepšího fotbalistu všech dob

Pele byl skvělý ve fotbalu, ale v dětech měl kapku guláš. Kvůli otcovství se soudil už za svého života. A zdá se, že ani sedmičkou počet dětí nekončí. Další „dcera“ chce nechat Pelého exhumovat. Fotbalista tak nemá klid ani ve své luxusní hrobce.

Článek

Slavný Pelé, který proslul mistrnou technikou ovládání míče, nejspíš mistrně zvládal i jiné věci. Anebo možná taky ne. Ono když je člověk slavný fotbalista (kytarista, hokejista…), prostě nemá o ženy nouzi. O děti pak obvykle také ne.

Kdo by nechtěl být dcera Pelého…

Podle brazilského tisku šedesátiletá žena Maria do Socorro Azevedo tvrdí, že je osmým dítětem Pelého a má nárok na část z 60 % majetku, který fotbalový král odkázal svým dětem.

Prohlásila se za Pelého dceru poté, co jí její matka prozradila, že měla s fotbalovou hvězdou kdysi poměr. Pelému o dítěti údajně nikdy neřekla. Maria požaduje exhumaci Pelého ostatků, aby bylo možno provést testy DNA, a vnést tak světlo do žaloby, kterou podala před pěti lety. Test měl být proveden ještě za života Pelého, ale nebylo to možné kvůli pandemii covidu a zdravotnímu stavu Pelého.

Ačkoliv Pelé ve své závěti možnost dalšího nepřiznaného dítěte naznačil, Pelého rodina nyní – celkem pochopitelně – nesouhlasí a verzi ženy rozporuje.

Negativní výsledky, nebo vysoká možnost pokrevní příbuznosti?

Je třeba připomenout, že Pelé byl třikrát ženatý a oficiálně má sedm dětí. Tři pocházejí z prvního manželství, dvojčata z druhého a dvě děti jsou nemanželské.

V době čtení otcovy závěti souhlasily dvě z jeho dětí, Edinho Nascimiento a Flavia Christina, s tím, že společně s Marií podstoupí testy DNA a teprve poté se bude jednat o rozdělení majetku. Maria do Socorro Azavedo, které je 60 let, podstoupila test v laboratoři a Edinho a Flavia podstoupili test na jiné klinice. Mariin test měl údajně vyjít negativně.

Právník poskytující služby Pelého rodině Augusto Miglioli prohlásil, že napadne jakýkoli požadavek na exhumaci s odůvodněním, že testy DNA již byly provedeny a prokázaly, že Maria není fotbalistovou dcerou.

Maria se s tím ale nesmířila. Tvrdí, že u jejího textu byla zjištěna „vysoká možnost pokrevní příbuznosti“, a tak se obrátila na svého právního zástupce, aby exhumaci zařídil. „Neexistuje jiná možnost, jak situaci vyřešit,“ tvrdí Mariin advokát.

Není divu. Pokud by to klaplo, byla by Maria nejspíš zahrnuta do závěti, kterou Pelé zanechal. Pelého majetek se přitom odhaduje na 78 milionů realů (cca 15,8 milionu USD). 30 % majetku by mělo připadnout vdově, 60 % jeho sedmi dětem a 10 % dvěma vnoučatům. To už stojí za trochu rozruchu a soudních tahanic, že?

Soud se Sandrou projel. Je to opravdu jeho dcera

Možná má Maria ještě šanci. Pro nemanželskou Sandru Reginu Arantes se také situace nejdříve nevyvíjela úplně dobře. Její matka byla služka, se kterou měl Pelé aférku. Jenže Pelé odmítal Sandru jako dceru uznat. Vše skončilo u soudu a Sandra se dočkala zadostiučinění, protože testy DNA prokázaly, že je opravdu Pelého dcera. Ten se k ní ale nehlásil ani pak a nepřišel ani na její pohřeb poté, co zemřela na rakovinu prsu. Teprve při sepisování závěti se nad touto dcerou dodatečně „smiloval“ a jejím dvěma synům připsal dědictví.

Nemanželskou Flavii, kterou zplodil s novinářkou Lenitou Kutz, naopak Pelé překvapivě nezapíral. No, kdoví, třeba po světě běhá ještě pěkná řádka malých Peléů, kteří by si mohli přijít na pěkné peníze. Nepatříte mezi ně?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz