Hlavní obsah
Umění a zábava

Sčítání lidu v Midsomeru: Lidi došli, hřbitovy jsou narvané. Orlando Bloom skončil s vidlemi v hrudi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Man vyi, Public domain, via Wikimedia Commons

Mordy jsou tu na denním pořádku, márnice praskají ve švech a sčítacím komisařům se při příštím sčítání lidu v Midsomeru nejspíš protočí panenky. A ačkoliv inspektor Barnaby každý mord vyšetří, zločinci si nedají říct. Ani Orlando Bloom neunikl smrti!

Článek

V každém díle sejme zubatá kosou pěkných pár kousků. Pokud má od „nejvyššího“ množstevní příplatek, bude midsomerská smrtka pěkně v balíku. Kdoví, jestli nemá na kontě víc než nejbohatší šejk z Dubaje. Ale těch přesčasů!

Kraj šílenců a zločinců

Nejenže se v Midsomeru vraždí na potkání, ale je zde i snůška těch nejbizarnějších osobností. Scenáristé jsou velmi kreativní, takže o sadomasochistické zvrhlíky a různé jiné specifické bytosti není nouze.

Orlando Bloom to schytal

K nestandardním týpkům patřil i Orlando Bloom. V epizodě Soudný den z roku 2000, která se točí kolem soutěže o nejlepší vesnici, hraje Petera Drinkwatera z Midsomer Mallow. Je to sukničkářský zloděj, který nemá problém nechat si zaplatit za sex od ženy o několik desítek let starší. „Kdybych tak mohl Orlanda Blooma zabít doopravdy, jen si představte, před kolika špatnými filmy bych mohl svět uchránit,“ poznamenal poněkud s despektem scenárista seriálu Anthony Horowitz ve speciálu z roku 2006. Nakonec si vystačil s tím, že Bloomovi velmi brzy zapíchl vidle do hrudi.

Prvenství ve vraždách ale patří jinému seriálu

Ale není všechno, jak to vypadá. Zatímco se zdá, že v Midsomeru za chvíli nebude ani noha, v Cabot Cove už je možná dávno vylidněno. V seriálu To je vražda, napsala, totiž ospalé městečko, v němž pobývá slavná spisovatelka Jessica Fletcherová, vykazuje alarmující počet 149 vražd na 100 tisíc obyvatel. To je víc než v Midsomeru, kde míra vražd činí jen 3,2 na 100 tisíc obyvatel. I tak je ale Midsomer na 278násobku skutečné míry vražd v Anglii a Walesu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz